Direct naar artikelinhoud

Trump noemt ex-medewerkster "hond"

Omarosa Manigault Newman (links in beeld) naast de zijde van Trump in 2015.Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zet de aanvallen op zijn vroegere medewerkster Omarosa Manigault Newman voort. In een tweet noemde hij vandaag de 44-jarige vrouw, zonder haar bij naam te noemen, een "hond".

De oorspronkelijke tweet van Trump luidt: "When you give a crazed, crying lowlife a break, and give her a job at the White House, I guess it just didn't work out. Good work by General Kelly for quickly firing that dog!" of "Wanneer je een verdwaasde, jankende proleet een plezier doet en een job geeft op het Witte Huis, werkt dat gewoon niet, veronderstel ik. Goed dat generaal Kelly die hond snel ontslagen heeft!"

Twitter bericht wordt geladen...

Manigault Newman, die bekend werd dankzij Trumps realityserie 'The Apprentice', werkte tot december 2017 op het Witte Huis. Volgens de president werd Omarosa de laan uitgestuurd nadat stafchef John Kelly had geklaagd dat ze alleen maar voor problemen zorgde en “een loser” was.

De vrouw haalt sinds dagen de krantenkoppen omdat ze met geluidsopnamen naar buiten kwam die ze heimelijk van Trump en stafchef Kelly maakte. Newman beweert nu dat ze over nog heel wat andere opnames beschikt. Er bestaat echter twijfel over de geloofwaardigheid van de voormalig realityster. 

Boek

Uitgerekend vandaag verschijnt Newmans boek 'Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House' (‘Losgelagen. Het verhaal van Trumps Witte Huis door een insider’). In het boek neemt ze Trumps geestelijke toestand op de korrel en portretteert ze hem als een racist. Ook zou hij zijn impulsen niet kunnen beheersen volgens Newman. Bovendien schrijft ze dat het Witte Huis haar 15.000 dollar per maand aanbood als ze haar mond zou houden, aldus The Washington Post, die stukken van het boek inkeek.

Het campagneteam van Trump heeft ondertussen gerechtelijke stappen ondernomen tegen zijn vroegere medewerkster. Het klopte bij een arbitragecommissie in New York aan omdat de vrouw in 2016 een overeenkomst met betrekking tot vertrouwelijkheid met de voeten zou hebben getreden, aldus een lid van het team dat tegenover het Duitse persbureau DPA op anonimiteit stond. Waar het precies om draait, is echter onduidelijk. 

Uitgerekend vandaag verschijnt Newmans boek 'Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House' (‘Losgelagen. Het verhaal van Trumps Witte Huis door een insider’). In het boek neemt ze Trumps geestelijke toestand op de korrel en portretteert ze hem als een racist. Ook zou hij zijn impulsen niet kunnen beheersen volgens Newman.Beeld EPA