© Photo News

Anderlecht moet op bezoek bij Genk tweede nederlaag in één week slikken

Na de nederlaag op Standard heeft Anderlecht nu ook op het veld van Racing Genk verloren. En het was een terechte nederlaag. Paars-wit kwam twee keer op achterstand. De eerste keer na een flater van Matz Sels waarna Ndongala al na anderhalve minuut kon scoren. Die achterstand kon Markovic nog uitwissen met zijn eerste goal voor Anderlecht, maar na de goal van Trossard kon Anderlecht niet meer terugkomen. De Limburgers speelden sterk en verdienden de overwinning, al hadden ze ook nog een penalty moeten krijgen. Maar de videoref floot ref Dierick terug en daardoor kon Bruno in de slotfase nog bijna de gelijkmaker binnenkoppen, maar de invaller miste de immense kans onbegrijpelijk.

jefi

De partij kon niet beter beginnen voor Racing Genk. Na twee minuten tastte Sels mis op een lage voorzet van Nastic, en Ndongala moest de bal voor een leeg doel maar binnenlopen, 1-0. De Limburgers drukten vervolgens, maar het was Anderlecht dat op gelijke hoogte kwam. Paars-wit profiteerde van een slechte pass van Maehle. Trebel onderschepte en bediende Markovic (20.), die feilloos Vukovic passeerde. Behalve het doelpunt bleef het echter windstil van Brusselse kant. Malinovskyi trapte voor Genk de grootste mogelijkheid vanuit vrijschop op de paal.

Ook na rust voerden de Limburgers de boventoon. Vlak voor het uur bekroonde Trossard het Genkse overwicht door na een prachtige combinatie de 2-1 voor een leeg doel binnen te leggen. Anderlecht reageerde met een kopbal van Teodorczyk, maar die ging naast. Twintig minuten voor tijd leek Genk aanspraak te mogen maken op een strafschp. Dendoncker liep Colley omver en scheidsrechter Dierick wees ook naar de stip. Maar na tussenkomst van de videoscheidsrechter kwam Dierick terug op zijn beslissing. Geen penalty. Anderlecht had nog een kans en dreigde in het slot, via Teodorczyk en invallers Amuzu en Bruno. Maar het bleef bij 2-1.

Anderlecht doet opnieuw een slechte zaak bovenaan. Club Brugge kan mits winst zondag tegen Standard opnieuw negen punten uitlopen, terwijl zowel Gent als Standard paars-wit bij zeges kunnen voorbijsteken. Genk blijft vijfde, maar vindt aansluiting met de andere teams.