Ook Gers Pardoel verlaat ‘Special forces’: “Ik doe nochtans niet aan iets mee om halfweg al op te geven”

Terwijl Saïd Boumazoughe aan het begin van de aflevering een vogel voor de kat leek, was het Gers Pardoel die halverwege besliste om te stoppen. De rapper kon het tempo al vanaf het begin moeilijk aan.

Gers liet het hoofd compleet hangen, tot teleurstelling van de special forces. “Ik ben ervan overtuigd dat je meer conditie hebt dan sommige andere deelnemers”, klonk het uit de mond van één van de operatoren.

Het was de devil run die Gers de das omdeed. Die vond plaats in het mulle zand van de duinen. Een vrachtwagen begon te rijden op loopsnelheid. De rekruten moesten volgen en gaandeweg allerlei zware objecten meesleuren die uit de vrachtwagen werden gegooid.

Gers hinkte meteen achterop. “Het zit in de mind”, sakkerde hij achteraf. “Als je denkt dat het niet lukt, zal het ook mislukken.” Zowel fysiek als mentaal ging het licht uit, tot frustratie van de man uit Tilburg. “Ik doe nochtans niet aan iets mee om halfweg al op te geven of te mislukken”, zei hij. Hij klampte nog even aan, maar daarna was het echt op.

Said Boumazough.© Fred Debrock

Saïd herpakte zich wonderwel. Hij wou dan ook echt blijven. “Maar ik vrees dat ik dan een hoge prijs betaal”, klonk het tijdens zijn dipje. “Ik heb last van oude blessures, al sinds de dropping in zee. Ik had niet gedacht dat ik al op de tweede dag deze opeenstapeling van problemen zou hebben. Ik kwam hier mezelf tegen. De leeuw die ik dacht te zijn tijdens het trainen, bleek slechts een kat te zijn.” Zijn ego was duidelijk gekraakt. Maar na een gesprek met de special forces kwam zijn oerkracht terug. Saïd blijft dus aan boord.

‘Special forces’, VTMGO en elke maandag om 20.40 uur op VTM

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER