© ema

Trucker verwoest eeuwenoude kapel

Het Mariabeeld in het eeuwenoude kapelletje in de Horststraat in Arendonk heeft een goede engelbewaarder. Als bij wonder heeft Onze Lieve Vrouw dinsdag een zwaar verkeersongeval overleefd.

ema, ima

Het kapelletje op de hoek van de Horststraat en de Wippelberg in Arendonk werd dinsdagmiddag ernstig vernield bij een vreemd verkeersongeval. “Om 13 uur kregen we een oproep voor een ongeval met vluchtmisdrijf”, bevestigt een inspecteur van de lokale politie Kempen Noord-Oost. Hoewel het politiekantoor amper 250 meter verwijderd ligt van de plaats van het onheil, was de vogel al gaan vliegen toen de agenten ter plaatse kwamen. Ook de brandweer werd nog opgeroepen, want het dak en de muren van het historische buurtkapelletje waren zodanig verwoest dat het pand gestut moest worden.

Geen knal gehoord

Volgens de buren werd de ravage aangericht door een vrachtwagenchauffeur die een fout manoeuvre maakte in de straat en achteruit tegen de gevel van het gebedshuisje reed. Buurtbewoner Staf Snoeckx (76), die enkele huizen verderop woont, was rond het middaguur aan het werk in zijn garage. “Maar ik heb niets gezien en ook geen knal gehoord”, zegt de man. “Of dit een gevaarlijk kruispunt is? Nee, want wij wonen hier 52 jaar en het is bij mijn weten de eerste keer dat iemand hier in de kapel rijdt.”

110 jaar oud

De Onze-Lieve-Vrouwekapel in de Horststraat in Arendonk is exact 110 jaar oud. Het rechthoekige bakstenen gebedshuisje met een zadeldak werd gebouwd in 1908.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER