Burgemeester Emmen: Koningsdag is goed verlopen

Nieuws
Koningsdag in Emmen is goed verlopen, zegt burgemeester Eric van Oosterhout enkele uren nadat zijn gemeente de koning en zijn gezin had uitgezwaaid. ‘De koninklijke familie was volgens mij oprecht verwonderd over hoe mooi het hier is, hoe fijn het hier is en hoe relaxed de bevolking is’, aldus Van Oosterhout.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 16:44
Afbeelding
beeld anp

Aan het eind van het bezoek zei koning Willem-Alexander in een toespraak dat er niks klopte van de lijstjes en peilingen. ‘Hij had het over één lijstje waar we op een of andere manier onderaan staan’, aldus Van Oosterhout, verwijzend naar het lijstje van aantrekkelijkste gemeentes. Na afloop sprak de burgemeester daar nog over met de koning. ‘De koning zei dat hij daar weinig van snapte.’

Volgens de burgemeester heeft Koningsdag geholpen om Emmen op de kaart te zetten, door de ontspannenheid van de bevolking en door ‘naoberschap’ te laten zien. ‘Als we dat over hebben kunnen dragen, niet alleen aan de koninklijke familie, maar ook aan al die kijkers op tv, dan kun je zien dat zo’n Koningsdag enorm helpt om Emmen in de etalage te zetten.’

Tijdens het koninklijke bezoek was er veel politie op de been in Emmen. De burgemeester zegt dat er bij de organisatie rekening is gehouden met ‘heel veel verschillende soorten scenario’s’. ‘Dat maakt het ook wel heel spannend’, omdat de ‘beveiliging echt heel goed moest zijn’, aldus Van Oosterhout. ‘De politie is daar heel goed op geprepareerd, en dat zie je ook wel terug in de aantallen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Australisch pensioenfonds buigt voor kritiek beleggingen Israël

Cbus, een van de grootste pensioenfondsen van Australië, herziet zijn investeringsbeleid na druk van een grote vakbond. Die had het fonds opgeroepen niet meer te beleggen in bedrijven die wapens en defensietechnologie aan Israël leveren.

Afbeelding

Indiase oppositieleider komt tijdelijk op borgtocht vrij

De Indiase oppositieleider Arvind Kejriwal komt tijdelijk op borgtocht vrij. Hij kan daardoor weer campagne voeren voor de parlementsverkiezingen die sinds halverwege april plaatsvinden.

Afbeelding

Besluit ingrijpen ME 'niet lichtzinnig' genomen, zegt Halsema

Het besluit om de mobiele eenheid in te laten grijpen bij protesten is niet 'lichtzinnig' genomen, schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

Afbeelding

Nog geen mannen opgepakt die slaags raakten met UvA-betogers

De circa tien mannen die maandagavond in gevecht raakten met de pro-Palestijnse betogers bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn nog niet aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek naar deze groep nog loopt.

Afbeelding

Terugplaatsen kleine Joodse monumentjes Dordrecht duurt maanden

Het terugplaatsen van drie verdwenen Stolpersteine in Dordrecht gaat waarschijnlijk een paar maanden duren. Dat verwacht de werkgroep Stolpersteine Dordrecht. De stenen moeten besteld worden en de namen van de mensen worden met de hand op de nieuwe stenen gezet.

Afbeelding

British Airways-moeder kent weinig verstoringen en verhoogt winst

De eigenaar van onder meer luchtvaartmaatschappijen British Airways en Vueling heeft niet zoveel last van de onrust in het Midden-Oosten als zijn concurrenten Air France-KLM en Lufthansa.