Lichaam van Israëli die beschouwd werd als gijzelaar teruggevonden in Israël

Het lichaam van Eliakim Livman (24), een Israëli van wie gedacht werd dat hij gegijzeld werd in de Gazastrook, is aangetroffen in Israël. Dat hebben het Israëlische leger en zijn familie bekendgemaakt.

Livman stond in voor de beveiliging van het Nova-muziekfestival, dat aangevallen werd door gewapende leden van de militante Palestijnse organisatie Hamas op 7 oktober 2023. Hij werd vermoord tijdens het bloedbad op 7 oktober en zijn lichaam werd gevonden op Israëlisch grondgebied, zegt het Israëlische leger in een persbericht. 

De autoriteiten dachten tot nu dat Livman een van de zowat 250 gijzelaars was die op 7 oktober meegenomen waren naar de Gazastrook. Volgens Israël bevinden 128 van hen zich nog steeds daar, 35 worden beschouwd als overleden. 

Het Israëlische leger weigerde in te gaan op vragen over de precieze omstandigheden van de vondst. Het gaf enkel aan dat het lichaam geïdentificeerd werd "dankzij aanwijzingen op het terrein en na een complex onderzoek van het Israëlische leger, de politie en het Nationaal Instituut voor Wetsgeneeskunde".

Israëlische media berichten dat de lichaamsresten begraven lagen met die van een ander slachtoffer, een vrouw, die omkwam op het Nova-festival. 

"Na meer dan tweehonderd dagen en nachten van zoeken, ongerustheid, gebeden en tranen, hebben we met groot verdriet vernomen dat onze geliefde zoon niet meer leeft", zegt de familie in een persbericht. Hij overleed op het festival nadat "hij zich urenlang bekommerd had om de vele gewonden", klinkt het. In totaal kwamen er 365 personen om op het festival.

Meest gelezen