3
1
3
14

Standard heeft Anderlecht nog steeds in het vizier na doelpuntenrijke zege tegen KRC Genk Ladies

za 4 mei 2024 21:10
      Lotto Super League - speeldag 7 - 04/05/24 - 19:00

De vrouwen van Standard hebben optimaal geprofiteerd van de nederlaag van OH Leuven eerder vandaag. Ze scoorden vlot in de 4-2-zege tegen KRC Genk Ladies. Daarmee wipt Standard over OHL naar plek 2 in de Lotto Super League, op 2 punten van leider Anderlecht.

Een landstitel voor Standard Luik is nog steeds mogelijk in de Lotto Super League. De opdracht in eigen huis tegen hekkensluiter KRC Genk was duidelijk: winnen.

Met 2 doelpunten na 36 minuten tijd nam Amber Barrett die opdracht ter harte. Enkele minuten later zorgde Welma Fon zelfs al voor de geruststellende 3-0 op het scorebord aan de pauze.

Even leek Genk nog een vuist te kunnen maken met de 3-1 op het uur, maar Anisa Ademi stelde snel orde op zaken voor een nieuwe kloof van 3 doelpunten in het voordeel van Standard.

De 4-2 in minuut 71 bleek niet meer dan een voetnoot in een doelpuntenrijke wedstrijd. Dankzij de driepunter springt Standard over OH Leuven naar plek 2 in de Super League, de vrouwen van Genk blijven onderaan bungelen.

Met nog 3 wedstrijden te gaan moet Standard voor de landstitel nog 2 punten weten goed te maken op leider Anderlecht. OHL volgt nog een puntje verderop na de nederlaag tegen paars-wit eerder vandaag.