Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Doek valt voor KV Oostende: club vraagt op 3 juni faillissement aan

Spelers en fans vieren het 1-1-gelijkspel van KV Oostende tegen Antwerp in de halve finale van de beker. Een van de laatste kunstjes van de Kustploeg.Beeld BELGA

Er is geen overnemer gevonden voor de noodlijdende tweedeklasser KV Oostende, zo bevestigde de club donderdag. De Kustploeg kan op die manier geen licentiedossier samenstellen en zakt daardoor richting het amateurvoetbal.

en

“Zonder licentie zakken we naar de tweede amateurklasse, maar daar kunnen wij de grote schuldenlast niet aflossen. In mijn hoedanigheid als tijdelijk bewindvoerder zal ik dus niet anders kunnen dan op 3 juni het faillissement van KV Oostende aanvragen”, zegt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck. “Ik hoop op zijn minst dat KVO op een of andere manier een doorstart kan nemen. Een stad als Oostende kan toch niet zonder voetbalclub op niveau vallen.”

Oostende kijkt aan tegen een schuldenberg van zo’n 10 miljoen euro. Er leek met Apex Capital Global een overnemer gevonden, maar die gesprekken zijn alsnog afgesprongen. Van Oosterwyck wijst met een beschuldigende vinger naar Paul Conway, de Amerikaanse eigenaar en hoofdaandeelhouder met wie geen akkoord werd gevonden omtrent de overdracht van zijn aandelen. “Dit nakende faillissement is eigenlijk een aaneenschakeling geweest van jaren aan opgestapelde schulden, leningen, dubieuze transacties en kosten, en eigenlijk dus een totaal gebrek aan goed management. Hiervan wordt KV Oostende nu de dupe.”

De vennootschappen van Conway lieten woensdag al weten die verklaringen te betwisten. Dat er medewerking van Conway was in het overnamedossier, ontkent Van Oosterwyck echter ten stelligste. “Na lange tijd elke onderhandeling te blokkeren en erna exuberante en veranderende eisen te stellen, was hij deze week inderdaad akkoord om zijn aandelen van de hand te doen voor een symbolische euro. Wel eiste hij nog 600.000 euro op van zodra de overname in orde was. Wat dus op hetzelfde neerkomt als geld vragen voor de aandelen.”