Online circuleert een map met, naar verluidt, de 17 nieuwe nummers van Taylor Swift.© EPA-EFE

‘Nieuw album van Taylor Swift verschijnt pas morgen, maar is online al gelekt’

Morgen wordt een hoogdag voor Swifties. Taylor Swift (34) brengt dan haar nieuwe album ‘The tortured poets department’ uit. Maar het lijkt erop dat de 17 nummers sinds vanochtend al online circuleren.

Op sociale media wordt een Google Drive-link naar een map met 17 nummers verspreid. Dat aantal klopt alvast met eerdere aankondigingen, ook de titels komen overeen. Gelukkig kan de zangeres rekenen op de loyaliteit van haar fans. Het merendeel roept op om de gelekte nummers nog niet te beluisteren, en te wachten tot morgen om het album te beluisteren.

Bovendien is lang niet iedereen ervan overtuigd dat de gelekte nummers effectief van Swifts hand zijn. Sommigen vermoeden dat er AI werd gebruikt om zo goed mogelijke klonen van haar werk te maken. Noch de zangeres, noch haar platenmaatschappij Universal hebben gereageerd op de geruchten.

The tortured poets department, Swifts elfde plaat, zal vanaf zes uur ’s ochtends te vinden zijn op diverse streamingplatformen. Binnenkort zet de zangeres ook voet aan wal in Parijs, om het Europese luik van haar succesvolle Eras-tournee af te trappen. Of ze daarin al nummers uit het album zal verwerken, moet nog blijken.

LEES OOK. Britse fans van Taylor Swift massaal slachtoffer van oplichting met tickets

 (dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER