Angele en Jozef stapten precies 65 jaar geleden in het huwelijksbootje.© rr

Jozef en Angele gehuldigd voor briljanten huwelijk: “Precies 65 jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje”

Sint-Katelijne-Waver -

Jozef De Smet en Angele Van Hove uit Sint-Katelijne-Waver vierden donderdag een erg bijzondere verjaardag. Precies 65 jaar geleden stapte het echtpaar in het huwelijksbootje. Dat briljanten huwelijk werd recent nog gevierd met een huldiging op het gemeentehuis.

De nu 87-jarige Jozef De Smet groeide op in Sint-Katelijne-Waver, maar werkte als bakkersgast in Mechelen toen hij zijn latere vrouw Angele Van Hove (86) leerde kennen. “Zij werkte bij een slager in de Dijlestad. Daar sloeg de vonk over”, vertelt hun zoon Erwin. “Ze trouwden op 18 april 1959 en bleven nog een tijdje in Mechelen wonen.”

Later keerde Jozef terug naar zijn geboortedorp, want het echtpaar kocht een bouwgrond in Katelijne. “Daar hebben ze tot 2015 gewoond, maar intussen ruilden ze hun huis voor een appartementje in het centrum van de gemeente”, zegt Erwin. “In al die tijd mochten ze twee kinderen, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen verwelkomen.”

Dat mensen 65 jaar gehuwd zijn en dus hun briljanten bruiloft vieren, is best uitzonderlijk. Het koppel werd recent dan ook uitgenodigd op het gemeentehuis van Katelijne voor een plechtige huldiging. Ze kregen er van het lokaal bestuur ook een geschenkje. (svds)

Het koppel werd op het gemeentehuis van Katelijne in de bloemetjes gezet.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners