© hbvl

Ergernis nadat toeterende trouwstoet Genk centrum blokkeert

Afgelopen zaterdag heeft een trouwstoet in het centrum van Genk het verkeer richting Europalaan geblokkeerd. Het probleem verschoof naar de Kapelstraat, waar het bruidspaar woont, en waar de politie van de zone Carma ook onmiddellijk optrad. Er zijn geen pv’s uitgeschreven.

cn

Gemeenteraadslid Kris Mercken (N-VA) zag het allemaal gebeuren. “Ik heb helemaal niets tegen feesten bij een huwelijk of andere gelegenheid”, zegt Mercken. “Ook niet als dat op openbare plaatsen gebeurt. Maar het kan niet dat de veiligheid in het gedrang wordt gebracht. Bij het huwelijk in het centrum van Genk afgelopen zaterdag was er eerst een wagen die op de Bochtlaan, richting rotonde Europalaan, halt hield op het linker rijvak. En even later kwam een ander voertuig langs rechts om ook dat rijvak te blokkeren. Dan begint de ergernis. Er was één bestuurder die luid claxonneerde en langs links met gierende banden voorbij stak.”

Burgemeester Wim Dries (CD&V) zegt in een reactie dat er geen klachten zijn binnengekomen van hinder door de trouwstoet zaterdag. “Er is wel melding geweest van verkeersbelemmering in de Kapelstraat niet zover daar vandaan”, zegt Dries. “Daar is de politie ook geweest om het probleem op te lossen.” Het is niet de eerste maal dat trouwfeesten en toeterende karavanen ergernis veroorzaken in Genk. Onlangs nog was er aan de Limburghal, waar de huwelijken officieel worden vastgelegd, een groepje feestvierders die voetzoekers tot ontploffing brachten. Burgemeester Wim Dries wil wel nauwgezet uitzoeken of trouwstoeten in Genk ergernissen veroorzaken. “Als er hinder of overlast is moet de politie op de hoogte worden gebracht”, zegt Dries. “Alleen op die manier kunnen we adequaat reageren. Ik zeg niet dat dit moet gebeuren bij het minste - er mag ook wat begrip zijn- maar het is wel nodig om te weten wat er waar gaande is. We krijgen doorgaans weinig klachten over feestende trouwers op de openbare weg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer