Lokaal geteelde groenten staan tijdens de Faire Ronde in Kontich in de kijker.© rr

Kontich gaat mee op Faire Ronde

Kontich/Rumst/Aartselaar -

Op World Fair Trade Day, op zaterdag 11 mei, kan je in een veertigtal gemeenten in Vlaanderen deelnemen aan de Faire Ronde. Ook Kontich neemt deel. Een (fiets)tocht leidt langs verschillende locaties in Kontich en buurgemeenten Aartselaar, Rumst en Duffel.

“Via deze ontspannende (fiets)tocht zetten ons lokaal bestuur en de Faire Trade Trekkersgroep locaties in de kijker waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair (LEF) denken én doen”, zegt schepen van Lokale Economie en Ontwikkelingssamenwerking Marleen Van den Eynde (N-VA)

De Faire Ronde leidt langs elf locaties met geëngageerde winkels, een zelfplukweide, een gemeenschapsvormende boerderij (CSA) en geëngageerde landbouwbedrijven. Er zijn proevertjes en leuke animatie zoals een kennismaking met de Kontichse reuzin Faire Trees, het melken van een plastieken koe of een veldboeket maken.

Je kan zelf bepalen hoeveel locaties je wil bezoeken. Bezoek je minstens acht locaties, dan maak je kans op een pakket vol LEF-producten. Als je de volledige route van ongeveer 25 kilometer wil afleggen, is de fiets het meest aangewezen vervoermiddel. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan door ten laatste op 4 mei te mailen naar Uitwinkel@kontich.be.

(bar)

www.kontich-mondiaal.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners