Japanse stad gaat zicht op Mount Fuji verbergen om overtoerisme tegen te gaan

Een kleine Japanse stad in de buurt van Mount Fuji heeft besloten een hoge schutting te plaatsen op een populaire plaats om de bekende vulkaan te fotograferen. Hiermee hopen ze een halt toe te roepen aan de toevloed van buitenlandse toeristen.

Bron: BELGA

De stad Fujikawaguchiko is van plan om volgende week te beginnen met de constructie van een net om het zicht op Mount Fuji af te schermen. Het net zal 2,5 meter hoog en 20 meter lang zijn.

“Het is jammer dat we worden gedwongen om dit te doen omdat sommige toeristen de regels niet respecteren”, zei een anonieme ambtenaar van de stad vrijdag aan AFP. Hij klaagde vooral over het feit dat de toeristen overal afval achterlaten en dat zij de verkeersregels niet respecteren.

Na een aantal mislukte preventiecampagnes met borden en bewakers, heeft het stadsbestuur besloten om deze extreme maatregel in te zetten als laatste toevlucht.

De nieuwe maatregel moet volgens de stadsfunctionaris ook dienen om de naburige tandheelkundige kliniek te beschermen. De parking van deze kliniek wordt nu vaak ingenomen door toeristen. Bovendien klimmen sommige toeristen zelfs op het dak van dit gebouw om foto’s te maken.

LEES OOK. Wandelaars moeten voortaan betalen om populairste route naar top Mount Fuji te nemen

De ambtenaar zegt dat de maatregel zal worden gehandhaafd tot de situatie verbeterd is.

De Fuji vulkaan, de hoogste berg van Japan (3.776 m), kan vanop veel verschillenden locaties in Fujikawaguchiko en elders worden gefotografeerd, maar de plaats die zal worden afgeschermd, is bijzonder populair bij toeristen omdat de berg daar achter een Lawson supermarkt staat. Die keten is alomtegenwoordig in Japan en de supermarkt zorgt voor een mooie visuele juxtapositie. 

Volgens de stadsambtenaar waarmee AFP sprak, “heeft de reputatie van deze plek, die erg Japans is, zich verspreid op socialenetwerksites, waardoor het een populaire fotolocatie is”. 

Het gaat om de laatste van een reeks maatregelen die Japan invoerde om overtoerisme tegen te gaan. Eerder al werden bepaalde steegjes in de Geishawijk in Kyoto gesloten voor toeristen en werd er beslist om vanaf deze zomer een toegangsprijs voor de Fuji berg te handhaven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen