© Joren De Weerdt

Gemeente koopt dit feeëriek kasteel en heeft er mooie plannen mee

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg gaat het kasteel Hof Ter Laken in Booischot zelf aankopen. Het krijgt daarvoor de hulp van de vzw Kempens Landschap. Er is een intentieovereenkomst met de eigenaar en de effectieve verkoop zal in 2018 bezegeld worden. Dat is zonet gemeld op een persconferentie.

Bert Provoost

Het gemeentelijke aandeel bedraagt dertig procent van de aankoopkosten. Er wordt een jaarlijks budget van 50.000 euro voorzien voor het parkbeheer. De gemeente staat ook in voor de restauratie van het kasteel en koetshuis en het vernieuwen van de nutsleidingen. "Om dit financieel rond te krijgen, wordt maximaal gestreefd naar het bekomen van bijkomende subsidies en wordt de samenwerking aangegaan met een derde partij", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

Het domein van dertig hectare langs de Grote Nete zal overigens opengesteld worden voor het publiek. "We willen van Hof Ter Laken een mooie, publieke ontmoetingsplaats maken. De bossen worden ontsloten met wandelpaden, er komt een speelbos, de moestuin en waterpartijen worden hersteld, enzovoort", aldus Luc Vleugels.

Het dossier loopt al van in 2003, toen baron de Gruben aangaf te willen verkopen. Verschillende pistes draaiden uit op niets, tot vandaag. Het aankoopbedrag wordt nog geheim gehouden, tot de aankoop in de loop van 2018 helemaal rond is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER