Matijs Van Strijthem wil zich niet mengen in de vele aanvallen die hij in het begin van de koers verwacht. “Ik ga me rustig laten meedrijven, maar ik zal wel proberen te anticiperen wanneer er een belangrijke koersontwikkeling is.”© photo Marc Van Hecke

Wielrennen  junioren: Gent-Wevelgem in Flanders Fields 

Matijs Van Strijthem gokt op sprint in Gent-Wevelgem in Flanders Fields: “Ereplaatsen inruilen voor een voltreffer, zou mooi zijn”

Kruibeke -

Zondag blazen de junioren even voor het middaguur verzamelen voor de GP André Noyelle - Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Het Van Moer Logistics Cycling Team heeft met Waaslander Matijs Van Strijthem een heet ijzer in het vuur. Vorig jaar triomfeerde Geraardsbergenaar Steffen De Schuyteneer in Ieper.

Freddy De Geest

Voor het seizoenbegin laste het Van Moer Logistics Cycling Team al een verkenning in van de GP André Noyelle. “We benutten een groepstraining om het parcours door de Westhoek eens te verkennen. Ik vind het lastiger dan vorig jaar, toen ik er drieëntwintigste eindigde. Twee keer de Scherpenberg en de Monteberg en drie keer de Kemmelberg zullen hun sporen nalaten. Vooral de laatste beklimming van de Kemmelberg kan voor verbrokkeling zorgen”, voorspelt de snelle haas uit Kruibeke, die ereplaatsen verzamelde in de Ster van Zuid-Limburg.

Van Strijthem reed met de nationale ploeg Parijs-Roubaix, maar hield daar geen te beste herinneringen aan over. “Ik holde permanent achter de feiten aan. Pas in de laatste dertig kilometer voelde ik me beter, maar toen was de koers allang gereden”, voegt Van Strijthem, die als drieënveertigste de piste in Roubaix bereikte, eraan toe. “Aan mijn conditie kan het nochtans niet liggen. In de Ster van Zuid-Limburg eindigde ik tweede, derde en zesde en won ik de groene puntentrui. Vorige week eindigde ik zesde in de Arno Wallaard Memorial. De vele ereplaatsen inruilen voor een voltreffer zou mooi zijn.”

Snelle benen

Van Strijthem beschikt over een stel snelle benen. “Een sprint met een uitgedund peloton is voor mij het ideale scenario. Vorig jaar reed ik er ook. Toen moesten we er heel vroeg aan beginnen en was het heel koud en viel er veel regen. Nu starten we net voor de middag en de weersvoorspellingen zijn ook beter. Ik ga me in het begin van de koers zeker niet mengen in de vele aanvallen die er sowieso zullen komen. Ik ga me rustig laten meedrijven, maar ik zal wel proberen te anticiperen wanneer er een belangrijke koersontwikkeling is. Stiekem hoop ik op een sprint. Na de laatste beklimming van de Kemmelberg is het nog ruim 20 kilometer tot Ieper. Worden we in het defensief gedrongen, dan kunnen we nog wat rechtzetten.”

“We benutten een groepstraining om het parcours door de Westhoek eens te verkennen. Twee keer de Scherpenberg en de Monteberg en drie keer de Kemmelberg zullen hun sporen nalaten”

Matijs Van Strijthem

Van Moer Logistics Cycling Team

Na de passage in Ieper is de E3 Saxo in Harelbeke het volgende doel voor Van Strijthem. “Door Parijs-Roubaix miste ik de GP Ferdinand Bracke in Walcourt voor de Beker van België. In Korbeek-Lo zal ik er in de Vlaams-Brabantse Pijl wel bij zijn. Een goed eindklassement in de beker is een doel”, blijft de Waaslander ambitieus.

Start om 11.30 uur voor 121,2 kilometer. Na 45,8 kilometer is er een passage aan de finish.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER