Golfer Luiten bij rentree twee boven par

Foto: ANP

Golfer Joost Luiten heeft bij zijn rentree na blessureleed op de door slecht weer gehinderde openingsdag van de Andalucia Valderrama Masters een eerste ronde van 73 gelopen, twee boven par. Daarmee staat de Bleiswijker voorlopig gedeeld 83e, waarbij aangetekend dat een groot aantal golfers nog niet alle achttien holes heeft afgewerkt. Zij zullen vrijdag hun rondgang afmaken.

Luiten kwam vanwege klachten aan zijn linkerpols sinds eind mei niet meer in actie en liet zich uiteindelijk opereren. Bij het toernooi uit de Europese Tour in het Spaanse Sotogrande keert hij terug op een baan die hem ligt. Luiten werd er eerder twee keer tweede. Hij kwam donderdag tot twee birdies en vier bogeys. Vooralsnog heeft de Engelsman Ashley Chesters de beste score: 66 slagen, vijf onder par.

Luiten zei dat hij blij was weer te kunnen spelen. ,,Ik moet zeggen dat het even wennen was, na vijf maanden weer op de baan van de European Tour. Gelukkig voelde het al snel alsof ik nooit was weggeweest. Voor mijn gevoel had er net een slag beter ingezeten. Maar in mijn eerste rondje na zo’n lange tijd +2 maken op een van de moeilijkste banen van Europa is niet slecht.”