Actrice post intieme foto na chemo: "Plots besefte ik dat ik mijn haar zou verliezen"

© Instagram

Actrice Shannen Doherty is ondertussen in remissie, maar is op Instagram nog steeds heel open over de borstkanker waar ze twee jaar lang tegen vocht. Haar laatste post is er een voor Breastcancer Awareness Month. Ze staat voor de spiegel na haar eerste chemokuur en merkt dat haar haar begint uit te vallen. Het is een heel persoonlijke post geworden.

elvh

Shannen Doherty (45) kennen we van haar rollen in 'Beverly Hills 90210' en 'Charmed', maar sinds enkele jaren ook van haar strijd tegen borstkanker. De Amerikaanse actrice breekt alle taboes en postte de afgelopen twee jaar regelmatig heel eerlijke foto's van alle behandelingen en de emotionele rollercoaster die de diagnose met zich meebracht.Naar aanleiding van Breastcancer Awareness Month deelde ze een heel intieme foto op Instagram. Op de foto zien we haar voor de badkamerspiegel staan. Ze huilt en heeft plukken haar vast.

"Deze foto is heel persoonlijk. Ik was net mijn chemokuur gestart. Ik droeg een pet met koude gel omdat ik hoopte dat ik mijn haar zo niet zou verliezen. En toch had ik plukken in mijn handen... Ik was ziek, voelde me ook zo en had even geen controle meer. Zwak, en sterk. Ik voelde me lelijk en tegelijk vanbinnen mooier dan ik me ooit had gevoeld. Ik herinner me dit moment alsof het gisteren was. Kanker komt in zoveel fases. Shock, ontkenning, aanvaarding, woede, wrok, rebellie, angst, waardering en zelfs schoonheid."

De actrice wil met haar post alle kankerpatiënten een hart onder de riem steken. "Kanker zal er altijd zijn. Andere patiënten zullen weten dat het nooit weggaat, zelfs al pakt de chemo aan. Het zal je veranderen, in slechte, maar ook in goede zin. Het is een rollercoaster van emoties. Je hebt zoveel steun en liefde nodig. En je wil leven, leven, leven."

De actrice kreeg ondertussen gelukkig goed nieuws van de dokters. Sinds begin dit jaar is de kanker onder controle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer