Deze heldin op vier poten wordt geprezen op internet en met goede reden

© Twitter

Labardor Frida heeft deze week in rap tempo het internet veroverd en met goede reden: ze redde de afgelopen dagen al heel wat slachtoffers van de zware aardbevingen die Mexico deze maand troffen.

rrln

De 6-jarige Frida is lid van de hondenbrigade van de Mexicaanse marine (SEMAR). De reddingshond wordt onder meer ingezet bij natuurrampen. Ze moest deze maand dan ook veelvuldig aan de bak. Zo werd het Midden-Amerikaanse land begin september getroffen door een aardbeving met een kracht van 8.2 op de schaal van Richter.

Levens redden

Gehuld in onder meer een veiligheidsbril en speciale sokjes die haar poten beschermen, snelde Frida te hulp om slachtoffers tussen het puin op te speuren. Zodra ze iemand vindt, laat ze het weten door te blaffen. De viervoeter toonde aan waarom ze onderdeel uitmaakt van de elite-eenheid: Frida redde maar liefst 12 personen.

Deze week vond er opnieuw een aardbeving plaats, ditmaal met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Ook nu is Frida weer bezig haar heldenrol te vervullen. Het is nog niet bekend hoeveel levens ze na deze beving heeft kunnen redden.

Indrukwekkend cv

Frida werd getraind sinds haar tweede jaar. Ze heeft inmiddels een indrukkend cv opgebouwd: de labrador redde al zeker 52 personen in onder meer Mexico, Honduras, Ecuador en Haïti. Er zijn in totaal 300 honden als Frida in Mexico.

Frida werd een ster op internet nadat de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto haar prees voor haar heldendaden. Al heel wat mensen hebben de hond inmiddels gefeliciteerd en bedankt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen