© Shutterstock

Ongewenste dreigmails leiden tot voorwaardelijke celstraf voor 46-jarige vrouw

Geel/Houthalen-Helchteren -

Een 46-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden voor de verregaande belaging van een leeftijdsgenote uit Geel. Het slachtoffer ontving tientallen dreigberichten.

E.M. uit Houthalen-Helchteren stuurde tientallen ongewenste mails naar een vrouw uit Geel, volgens de rechter om te beletten dat ze een relatie zou aangaan met een man waarmee ze ook bevriend was. Tussen maart 2020 en eind 2022 kreeg het slachtoffer allerlei mails waarvan de toon steeds grimmiger en dreigender werd. Volgens de verdediging van de Geelse vrouw kreeg ze zo in totaal 1.179 ongewenste berichten in haar mailbox, al dan niet via spamberichten en nieuwsbrieven. Ook de namen van haar ouders, twee zeventigers uit Geel, werden genoemd in de mails die de vrouw ontving.

E.M. stuurde ook een dreigbericht naar het notariskantoor waar haar rivale werkte. “Dat bericht werd verstuurd aan 33 medewerkers van het kantoor, veroorzaakte grote commotie en schaadde haar positie op het kantoor”, oordeelde de rechtbank.

De belaagster is uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden met probatie-uitstel. Ze moet zich psychotherapeutisch laten begeleiden en moet een contactverbod met de slachtoffers navolgen. Om de precieze schade te bepalen, volgt nog een deskundig onderzoek.  (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout