© ATV

105 werknemers van VF Europe verliezen hun job in Berchem: “Toch een koude douche, we worden effectief afgedankt”

Het internationale kledingbedrijf VF heeft dinsdag de sluiting bevestigd van zijn kantoor aan de Posthofbrug in Berchem, nadat er een sociaal akkoord was bereikt met de vakbonden. Zoals eerder aangekondigd verliezen 105 werknemers hun baan.

Bron: belga, ATV

VF Corporation is vooral bekend van Kipling, The North Face, Eastpak, Vans en Timberland. Het kledingbedrijf startte in maart een consultatieproces nadat het de intentie tot herstructurering had bekendgemaakt. De vakbonden hebben het sociaal plan nu goedgekeurd. Er is sprake van premies en correcte begeleiding na ontslag. Toch hadden de bonden liever geen ontslagen gezien.

Het bedrijf heeft in België 750 medewerkers, verdeeld over een kantoor in Antwerpen en twee centra in Sint-Niklaas. In Sint-Niklaas vallen geen ontslagen.

“De intentie is om de functies in Antwerpen af te bouwen”, klonk het in maart nog bij VF Corporation. “Daarnaast zullen ondersteunende functies op het gebied van hr en kantoordiensten worden verminderd. Dat is het resultaat van een evaluatie van onze activiteiten in Europa.”

VF Corporation liet nog weten de beslissing “niet ondoordacht” te hebben genomen. “Wij erkennen dat dit een moeilijke tijd kan zijn voor werknemers en hebben in overleg met alle betrokken partijen een eerlijk sociaal plan aangeboden.”

De eerste mensen worden in september van dit jaar ontslagen, de laatste ontslagen vallen in juni volgend jaar. Bij VF Berchem zullen wel nog steeds meer dan honderd andere bedienden wél aan de slag blijven. Het gaat om werknemers van de merken Eastpak en Kipling.

LEES OOK. Bedrijf boven Kipling, Vans en The North Face wil honderd banen schrappen in Berchem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER