© Walter Saenen

Samen tafelen, huiskamerconcerten en streepje klassieke muziek: hiermee pakt de Blikfabriek uit in de maand mei

Hoboken -

De kalender van de Hobokense Blikfabriek is goed gevuld dit voorjaar. Hier lees je wat er in de maand mei te beleven valt.

Startend op 1 mei wordt er die maand iedere woensdag een moment voor de buren georganiseerd. Via de Burentafel kunnen buurtbewoners samen komen koken en tafelen in de Blikfabriek. Het kookteam gaat dan aan de slag in de buitenkeuken met voedseloverschotten die ze krijgen van partners als Voedselbank, Foodsavers en Zilt en Zoet. Wie mee komt koken, mag gratis aanschuiven aan de tafel. Heb je daar geen tijd voor, dan betaal je een vrije bijdrage om mee te eten. Ook aan de kinderen is gedacht, tussen 15 en 18 uur worden er allerhande activiteiten voorzien.

Iedere donderdag in mei organiseert de Blikfabriek met Club Cantin een gratis concert. Als de weergoden hun gezind zijn, gaat het in openlucht door, anders binnen in de Cantin. Zo komt op 2 mei de Zuid-Amerikaanse Rolando Bruno optreden.

LEES OOK. Nieuw literair festival strijkt neer in Blikfabriek: “Maar boeken zal je hier niet vinden”

Op zondag 5 mei staat Bij de buren op de kalender. Voor de derde keer leidt deze culturele wandeling de deelnemers langs verschillende huiskamers in Hoboken en Kiel, waar concerten worden gegeven. In totaal nemen zo’n 15 woningen deel. Twee wandelingen vertrekken vanuit Gravenhof en eentje vanuit OC Nova en eindigt in de Blikfabriek voor een gezellige afsluiter.

Op zondag 5 mei kan je in Hoboken en Kiel concerten bijwonen in 15 verschillende huiskamers.© OC Nova

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei is het TUIGfestival. Dit weekend staat illustratief en grafisch talent centraal. Zo worden er workshops graffiti of zeefdruk gegeven, maar kan je ook de grootste Antwerpse markt voor illustratoren bezoeken.

Voor de derde keer strijkt ook een klassiek orkest neer in de Blikfabriek. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei speelt het symfonisch orkest van d’Academie Sint-Niklaas en de !Kunsthumaniora in de industriële setting van De Stelling.

Zaterdag 15 mei opent de Blikfabriek opnieuw zijn deuren voor het literaire festival Vers Vuur. Onder meer Spinvis, IKRAAAN en Joke Van Leeuwen staan op het programma.

De Blikfabriek bevindt zich in de Krugerstraat 232 in Hoboken. Ontdek de volledige kalender via de website van de Blikfabriek. (IT)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners