© Luc Daelemans

Akko in Rijkhoven: Frans anders

Akko is het restaurant van het pas geopende hotel Martin’s Rentmeesterij op de site van Alden Biesen. Chef Matteo Nave brengt er een klassieke Franse keuken. “Maar een beetje anders”, zegt hij.

Rudi Smeets

De naam Akko verwijst naar de gelijknamige stad in Palestina. Daar vond in 1190 tijdens de derde kruistocht de oprichting plaats van de Duitse Orde, die vanaf 1220 Alden Biesen uitbouwde. In tegenstelling tot die historische link is het interieur van het restaurant hedendaags: grote ramen met zicht op de tuin, lichte tinten en zacht oranje als accentkleur voor een deel van de stoelen.

Als chef werd Matteo Nave (42) aangeworven. Hij is van Italiaanse komaf en woont in Belsele maar verhuist binnenkort naar Maasmechelen. Hij kreeg zijn koksopleiding in Antwerpen en Amsterdam, en behaalde daarna een bachelordiploma bedrijfspsychologie. Hij werkte een jaar in Australië en Azië, maar deed vooral ervaring op in Boston, New York en Washington. “Boeiende tijd, maar omwille van de kinderen keerden we terug naar België.”

Waarom moet je hier gaan eten?

1. Voor het terras met zicht op de wilde bloementuin, de gerestaureerde rentmeesterswoning en het waterkasteel van Alden Biesen, dat zich op wandelafstand bevindt.

2. Voor de keuken van Matteo Nave. Erg lekker vonden we de rundertartaar met sint-jakobsschelpen en avocadocrème en de opgevulde Bressekip met spinazie en shiitake.

3. Voor de prijsvriendelijke overnachtingsmogelijkheid in één van de 69 kamers van het nieuwe hotelgedeelte, dat trendy werd ingericht door architect Peter Cornoedus.

Praktisch

Adres: Kasteelstraat 2, Bilzen, 089/44.21.24

Openingsuren:elke dag, 12-14u en 17.30-21u.

Website:martinshotels.com

Prijs: gerechten €17-32

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer