© Shutterstock

Baasje is stomverbaasd wanneer ze merkt dat haar papegaai een bestelling plaatste op Amazon

“De hond heeft het opgegeten.” Het zal altijd dé klassieker blijven voor de scholier zijn huiswerk vergat en de moed niet heeft open kaart te spelen met de juf. Een Britse vrouw heeft er nu voor gezorgd dat er voortaan ook een excuus is voor wie een buitensporige bestelling plaatste bij een internetwinkel: “De papegaai heeft het besteld.” Ze hoefde er zelfs niet voor te liegen.

ehu

Corienne Pretorius, een 39-jarige vrouw uit het Britse Greenwich, was stomverbaasd toen er plots een mailtje binnenliep van internetwinkel Amazon over een geplaatste bestelling. “Bedankt voor je aankoop van zes decoratieve geschenkdozen”, stond er te lezen. Corienne wist van geen bestelling en het raadsel werd alleen maar groter toen ook haar echtgenoot Jan (45) en zoon Jaden (8) uit de lucht vielen. Tot ze zich plots realiseerde dat er maar één schuldige kon zijn voor de aankoop: haar grijze roodstaartpapegaai Buddy.

“Ik kon het niet geloven, toen ik me realiseerde dat Buddy een bestelling op Amazon had geplaatst”, vertelt Corienne aan The Sun. De vrouw heeft thuis een toestel van Amazon waarmee ze via de stem commando’s kan geven of vragen kan stellen. Dat apparaat, Alexa, hielp papagaai Buddy bij het plaatsen van zijn bestelling. “We hebben het al vier maanden en ik gebruik het om muziek mee af te spelen of om todo-lijstjes te maken, maar ik heb het nog nooit gebruikt om iets te bestellen.”

“Toen ik zondag thuiskwam, hoorde ik Buddy babbelen, maar ik had niet door wat hij aan het zeggen was. Toen antwoordde Alexa plots ‘Sorry, dat heb ik niet goed begrepen’. Buddy zei ‘Alexa’ en nog wat gebrabbel, en de machine antwoordde ‘Wat wil je bestellen?’.”

Wat er nadien nog gezegd werd, werd duidelijk toen Corienne plots het mailtje met de aankoopbevestiging kreeg. “Ik had niets besteld. Ik vroeg of mijn man en zoon van iets wisten, maar ze wisten ook niet waar ik het over had. Ik moest luidop lachen toen ik me realiseerde dat Buddy de bestelling had geplaatst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer