Ga naar de inhoud

Vierde hockeytitel op rij komt dichterbij voor vrouwen van Gantoise na overwinning tegen Braxgata

za 11 mei 2024 15:57
Gantoise trok aan het langste eind in een evenwichtige partij.

De vrouwen van Gantoise hebben een belangrijke stap gezet in de jacht op een 4e titel op rij. In de eerste van twee titelduels klopte Gantoise Braxgata met 1-3. Morgen wordt beslist wie de titel pakt in de Belgische vrouwencompetitie.

Halfweg het eerste quarter was het al raak voor de titelverdediger. Ambre Ballenghien moest haar stick ver uitsteken, maar kon Gantoise toch op voorsprong brengen.

Niet veel later werd het 1-1 dankzij Stéphanie Vanden Borre. Op een strafcorner ging de bal binnen na een deviatie van een Gantoise-speelster.

Lang kon Braxgata niet juichen, want bij het begin van het tweede kwart scoorde Astrid Bonami.

De 20-jarige middenveldster was nog niet klaar. Aan het eind van quarter 3 had ze de kans op 1-3, maar Braxgata-doelvrouw Elena Sotgiu pareerde de strafbal.

In de 70e minuut was het wel opnieuw raak voor Bonami. Ze legde de eindstand vast en geeft zo een mooie bonus aan Gantoise richting de tweede match.

Die wordt morgen afgewerkt. Voor Gantoise zou het al de 4e titel op rij zijn.