‘Iedereen Beroemd’ keert terug met oude én nieuwe rubrieken: “Een kind legde liefde uit met dino’s”

© vrt

Is er na al die jaren ‘Man Bijt Hond’ en opvolger ‘Iedereen Beroemd’ nog iemand niét beroemd? De ploeg van het populaire Eén-programma werkt alvast volop aan het ­zevende seizoen. Met oude én nieuwe rubrieken. “De ­Homo Universalis was ­ontzettend populair, maar daar beginnen we nog niet meteen weer mee.”

tom vets

Op televisie is de vakantie nog even bezig, maar de redactie van Iedereen Beroemd is sinds maandag weer aan de slag. “Nee, wij zijn niet met een wit blad begonnen”, zegt hoofd­redacteur Jo Dehennin. “In maart begonnen we al tips te verzamelen voor mogelijke nieuwe rubrieken. Nu zijn we al volop aan het filmen en rubriekjes aan het uittesten.”

Dat is ook nodig, als je weet dat er per aflevering zo’n zes rubriekjes zijn. Op weekbasis betekent dat een vijfentwintigtal verschillende, op een heel seizoen dik zestig.

Haast alle onderwerpen kunnen aan bod komen in ­Iedereen Beroemd. “Zelfs seks en godsdienst. Het is wel onze regel dat we nooit een standpunt innemen. Daarom blijven we weg van de politiek. Het is geen taboe, maar politiek zit sowieso in andere programma’s.”

De vaste kern van Iedereen Beroemd telt 30 mensen, met alle losse medewerkers erbij een veelvoud. “Vijf cameraploegen zijn constant op de baan. Er zijn ook weer lang­lopende projecten. Na Dwars Door Amerika komt er Bye Bye Britain. Stijn Van der Stockt, bekend als De Coach, is een ­anglofiel. Nu de Brexit eraan komt, neemt hij in Groot-Brittannië afscheid van alles wat hem dierbaar is. Die reeks loopt tot aan de Brexit in maart. We volgen ook enkele studenten een jaar in hun kot in Leuven. Op 15 september krijgen ze de sleutels. Al gaat het geen Het Gezin worden waar men 24/7 filmt.”

Nog een nieuwe rubriek is Kindertekeningen (werktitel), waarin men kinderen vraagt om abstracte begrippen te beschrijven. “Een kind legde liefde bijvoorbeeld uit met dino’s: een mannetjesdino bijt een andere dino dood en schenkt dat aan een vrouwtje.”

Nagespeeld op schoolfeest

Komt terug wegens groot succes: de Homo Universalis. “Maar dat is nog niet voor het najaar. Het eerste idee voor die rubriek dateert al van twee jaar geleden, toen het nog De Grote Afvalrace heette. We hebben er zelfs aan gedacht om het spel het hele seizoen te spelen. Maar dan heb je ruim 200 kandidaten nodig, en dat is praktisch niet te doen. De Homo Universalis is naar onze normen nu al een grote productie. Maar het leeft enorm. We worden aangeschreven door scouts met de vraag of er een draaiboek is met al die opdrachten. Of we horen dat ze het spelletje op schoolfeesten spelen.”

Na 15 jaar Man Bijt Hond en zes seizoenen Iedereen Beroemd lijkt zowat alles al aan bod te zijn gekomen. “Wij vinden heus het warm water niet opnieuw uit. Het portret van de gewone mens is al zo vaak gedaan. Het komt erop aan om je toch te onderscheiden door het opzet van het format.”

INFO

Iedereen beroemdvanaf 03/09 op Eén

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video