Contracten zijn rond voor eerste Vlaamse vestigingen van Jumbo

© belga

De Nederlandse supermarktketen Jumbo zet vaart achter zijn plannen om op de Belgische markt actief te worden. Volgens het bedrijf zijn de eerste contracten met betrekking tot supermarktlocaties ondertekend. Er is sprake van een tiental locaties, maar meer details geeft men bij Jumbo nog niet vrij.

adm,mrra

Volgens financieel topman Ton van Veen zullen de eerste winkels in België in de loop van 2019 hun deuren openen. “En dan eerder in de tweede jaarhelft, dan in de eerste jaarhelft.”

Hij spreekt verder van een zorgvuldig proces en benadrukt dat de Belgische markt duidelijk anders is dan de Nederlandse, gelet op onder meer cultuur en eetgewoontes.

Nog volgens de keten is de organisatie die verantwoordelijk wordt voor Jumbo België op orde gebracht en wordt de Belgische markt verder in kaart gebracht.

Jumbo sloot de eerste zes maanden van het jaar af met een omzet van 3,9 miljard euro, 4 procent meer dan in de meetperiode een jaar eerder. Jumbo zag zijn marktaandeel in de supermarktenbranche groeien tot 19,5 procent. Door de opening van nieuwe winkels, waaronder de eerste 25 van de naar Jumbo om te bouwen supermarkten van EMTÉ, verwacht Jumbo dit jaar zijn voetafdruk verder te vergroten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen