Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting in Kortrijk, daders zijn minderjarig

De feiten speelden zich af in een bosje in Kortrijk.Beeld Hans Verbeke

In Kortrijk onderzoekt het parket een groepsverkrachting van een meisje van 14 jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Er zijn een tiental verdachten opgepakt en onder toezicht van een jeugdrechter geplaatst. Het zou gaan om minderjarigen tussen 12 en 16 jaar oud.

Tijdens de paasvakantie zou een meisje van 14 jaar oud in Kortrijk verkracht zijn door een groep jongens. Ze zou door haar vriendje meegenomen zijn naar een bosje in de Scheutistenlaan.

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt aan Het Nieuwsblad dat het een onderzoek voert naar een groepsverkrachting. “De daders zijn opgepakt en staan onder toezicht van de jeugdrechter”, klinkt het. Het gaat om een groep van een tiental jongeren. Die zouden allemaal nog minderjarig zijn, tussen 12 en 16 jaar oud.

Tom Janssens, woordvoerder van het parket van West-Vlaanderen, bevestigt dat de jongste verdachte slechts 11 jaar oud is. “Net omdat de daders zo jong zijn, geven we weinig informatie vrij. Ze zijn wel allemaal geïdentificeerd en opgepakt en er zijn maatregelen genomen door de jeugdrechter. Onze aandacht gaat nu eerst en vooral naar het slachtoffer. Zij krijgt begeleiding om deze gebeurtenissen te kunnen plaatsen.”

Het is nog niet duidelijk of alle jongeren hebben deelgenomen aan de groepsverkrachting. Het onderzoek loopt nog.