© Stijn Van de Sande

KV Mechelen plaatst groot scherm in AFAS Stadion tijdens bekerfinale op 1 mei

De bekerfinale van KV Mechelen wordt op 1 mei op een groot scherm uitgezonden in het AFAS Stadion, waar een groot Fanpark komt in samenwerking met Rawberry Group. Na afloop van de match worden de spelers gehuldigd op het stadhuis én in het stadion.

svds

KV Mechelen staat op 1 mei in de bekerfinale tegen AA Gent. 21.000 supporters zakken samen met de spelers af naar Brussel, maar ook supporters die geen toegangskaartje konden bemachtigen, moeten niets van de wedstrijd moeten missen. In het stadion komt namelijk een groot scherm van 45 vierkante meter waar de wedstrijd integraal wordt uitgezonden.

“Om 12.30u openen de deuren van het KVM Fanpark de deuren”, zegt Gert Van Dyck van het Malinwa Supportersorgaan. “Omdat wij die dag in Brussel zitten, leggen we de organisatie in de ervaren handen van Rawberry Group, dat ook al enkele keren het Fan Park voor de Rode Duivels op de grindparking aan de Nekker organiseerde. Naast een groot scherm komen er ook stands met eten en drinken en dj’s zorgen voor de juiste muziek.”

De huldiging door het stadsbestuur die eerder gepland stond op 5 mei, vindt eveneens plaats op de dag van de finale. “De spelers verschijnen tussen 19u en 20u ook op het balkon van het stadhuis”, zegt Van Dyck. “Dat is de ideale locatie voor zo’n huldiging. Omdat de Grote Markt een capaciteit heeft van slechts achtduizend mensen, hebben we ervoor gekozen om de feestelijkheden te spreiden. Na de huldiging op het stadhuis nemen de spelers de bus richting stadion, waar het feestje vanaf 20u voortgaat.”

“We weten dat AA Gent favoriet is, maar ongeacht het resultaat wordt het toch een groot feest. We kijken er enorm naar uit en dankzij het Fanpark in het stadion moet niemand dit feestje moeten. Supporters die terugkomen van Brussel kunnen parkeren op de grindparking, de toegang tot het KVM Fanpark is gratis.”

Malinwa en AA Gent roepen intussen op om geen pyrotechnisch materiaal zoals Bengaals vuur en vuurwerk mee te brengen. “Het is gevaarlijk en kostte ons dit seizoen al meer dan 20.000 euro aan boetes”, zegt veiligheidsverantwoordelijke Eric Van Malderen. “We riskeren ook een wedstrijd achter gesloten deuren te moeten spelen. We gaan voor 0% pyro, maar 100% support.”