Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Tarantino aan de slag met de Tweede Wereldoorlog: dit mag u vanavond niet missen op tv

Tarantino aan de slag met de Tweede Wereldoorlog: dit mag u vanavond niet missen op tv
Beeld IndieWire

Deze grijze zondag afsluiten met een van Tarantino's meesterwerken? Of toch liever de laatste aflevering van het succesvolle Tytgat Chocolat? Dit zijn onze tv-tips. Een volledig overzicht vindt u hier.

Shooter 

De militaire scherpschutter Bob Lee Swagger is het hoofdpersonage in een boekenreeks van Stephen Hunter en in 2007 werd een van die boeken in een film gegoten. Mark Wahlberg werd aangesproken voor de hoofdrol en besloot om tien kilogram af te vallen om zo de lichaamsbouw van een ervaren scherpschutter beter te benaderen. Zijn amusante acteerprestatie en de vakkundig in beeld gebrachte actiescènes maken het licht ongeloofwaardige verhaal ruim goed.
Om 20.35 uur op VTM

De slimste mens ter wereld: weekoverzicht

Nieuw in dit vijftiende seizoen van De slimste mens is deze samenvatting met de beste momenten van de afgelopen week. De slimste antwoorden, de beste grappen, voortaan is de quiz er dus vijf dagen op zeven, tot spijt van wie het benijdt. Gilles Van Bouwel, de winnaar van vorig jaar, neemt een kijkje in de coulissen.

Inglorious Basterds

In dit ironische oorlogsdrama weet regisseur Quentin Tarantino zijn gebruikelijke mengelmoes van humor, pulp en geweld naadloos in het plaatje van de Tweede Wereldoorlog te passen. Christoph Waltz is weergaloos in zijn rol van nazikolonel Hans Landa en won daarvoor zijn eerste van twee Oscars. Tarantino zag deze oorlogsfilm als het begin van een trilogie die hij voortzette met Django Unchained en inmiddels afrondde met The Hateful Eight.
Om 20.40 uur op Canvas

Tytgat Chocolat

Vanavond valt het doek over Tytgat Chocolat, de dramaserie over inpakkers bij het gelijknamige chocoladebedrijf waarin de hoofdrollen worden gespeeld door mensen met een mentale beperking. Donderdag 26/10 volgt er nog een special achter de schermen van de reeks, waarin te zien is met welke demonen de acteurs worstelen.
Om 21.35 uur op Eén

Tytgat Chocolat
Beeld BELGAONTHESPOT

Exprmntl

Tussen 1949 en 1974 vormde het casino van Knokke het decor voor het mythische EXPRMNTL-festival, de hoogmis van de avant-gardefilm. Brecht Debackere brengt in deze documentaire overtuigend hulde aan zowel het festival als het filmgenre.
Om 22.50 uur op Canvas