© BELGA

Woensdag D-day in dossier-Pozuelo: dit zijn de mogelijke scenario's

Woensdag zitten KRC Genk en Toronto FC in Genk rond de tafel in de ‘zaak-Pozuelo’ die Racing al veel te lang in een wurggreep houdt. Het beloven bijzonder moeilijke onderhandelingen te worden.

Marnik GEUKENS

Alejandro Pozuelo stond dinsdag terug op het trainingsveld en maakte de volledige sessie vol. Of en in welke mate hij beschikbaar is voor de terugmatch tegen Slavia Praag van donderdag, dat is een vraag waar zijn coach Philippe Clement opnieuw veel te laat een antwoord op zal krijgen.

Het aanslepende dossier, dat de club in alle geledingen verdeelt, snakt naar een oplossing. Alleen is het voor de twee betrokken clubs moeilijk om water bij de wijn te doen.

7 mei

Zoals eerder aangegeven, lijkt KRC Genk bereid om water bij de wijn te doen. Concreet wordt dan 7 mei, vlak voor het afsluiten van de huidige mercato in de MLS en drie speeldagen voor het eind van play-off 1, de uiterste datum waarmee Genk akkoord kan gaan.

Op zich blijft het een linke datum. De kans is klein dat de Belgische titelstrijd op dat moment al beslist is. Maar Genk beseft dat het de enige uitweg is uit de huidige impasse.

18 maart

Toronto FC formuleerde intussen 18 maart als ultieme transferdatum. De dag na afloop van de reguliere competitie in België. Voor KRC Genk valt dat heel moeilijk te aanvaarden. De club is ervan overtuigd juridisch stevig in haar schoenen te staan en wil/kan niet zomaar overstag gaan voor dreigementen van een mistevreden speler.

Probleem is dat de situatie bij Toronto FC vrij woelig is. De MLS-kampioen van 2017 kende vorig jaar een dramatisch seizoen en miste als nummer 19 op 23 clubs zelfs de play-offs, waarvoor 12 clubs zich plaatsen. Bovendien verweet sterspeler/publiekslieveling Giovinco de club een gebrek aan ambitie, nadat hij een transfer naar Al-Hilal had afgedwongen. Op het moment dat de abonnementenverkoop voor het nieuwe seizoen, dat start op 2 maart, een piek moet bereiken, is het moeilijk voor AD Ali Curtis om met een uitgestelde transfer uit te pakken. Curtis, die samen met zijn voorzitter Bill Manning naar Genk afzakt, wil zich bovendien manifesteren: hij is nog maar sinds begin dit jaar aan de slag bij de club.

No deal-scenario’s

Geraken beide clubs er niet uit, dan dreigen voor Pozuelo moeilijke tijden aan te breken. De kans dat hij zich neerlegt bij de situatie en het seizoen uitdoet, is erg klein. Blijft hij zich nukkig gedragen, dan dreigt een verwijzing naar de B-kern. Een rampzalig scenario met alleen maar sportieve én financiële verliezers.

Zijn contract verbreken, houdt Pozuelo waarschijnlijk minstens enkele maanden langs de lijn - een transfer naar China blijkt nooit een realistisch scenario te zijn geweest - en houdt door een mogelijke schadeclaim ook een groot financieel risico in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer