Minderjarige vastgebonden, ontvoerd en beroofd: daders wilden Playstation

© IMAGEGLOBE

Twee minderjarigen zijn ontvoerd en mishandeld in hun eigen huis door drie andere jongemannen die het op hun Playstation 4 gemunt hadden. Omdat een van de slachtoffers het verhaal aan zijn grootvader durfde vertellen, konden de daders uiteindelijk gevat worden.

evdg

Het incident speelde zich zaterdag na middernacht af. Een jongeman die bij zijn vrienden in de Luikse stad Wezet verbleef, werd plots door hen afgezonderd. De anderen, twee minderjarigen en een meerderjarige, bonden hun slachtoffer aan een stoel vast en sloegen hem vervolgens meerdere keren. Ze bedreigden hem en dwongen hem het adres van zijn grootvader te geven zodat ze daar een Playstation 4 konden buit maken.

De agressievelingen vroegen de jongen nadien het thuisadres van een van zijn vrienden. Nadat ze dat hadden gekregen, sloten ze het slachtoffer op in de koffer van hun wagen om naar het adres te rijden. Ze wachtten daar tot de moeder van de jongen het huis verliet en konden daarna via de tuin inbreken. De vriend werd wakker gemaakt en verplicht zijn PS4 af te geven.

Grootvader te hulp

Pas nadat het eerste slachtoffer zijn grootvader daags nadien durfde in te lichten en de man daarop de politie waarschuwde, konden agenten in actie schieten: de meerderjarige, een 19-jarige zonder strafblad, werd zaterdagmiddag gearresteerd. Gezien de ernst van de zaak wordt de zaak aan de onderzoeksrechter voorgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen