(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Veerle Symoens

Bijna 200 Belgen moeten nacht doorbrengen op “degoutante” luchthaven Kreta: “Slapen tussen peuken en afval”

Tientallen Belgen - onder wie veel gezinnen met kinderen - zitten vast op Kreta nadat hun vlucht naar Brussel gisteren urenlang vertraging heeft opgelopen "wegens technische problemen". De landgenoten moesten "in degoutante omstandigheden" de nacht doorbrengen op de luchthaven. Vanochtend pas werden ze naar een hotel gebracht. Een nieuwe vlucht is voorzien rond 17 uur, maar dat is nog niet definitief, getuigt een van de reizigers aan Het Nieuwsblad. Luchtvaartmaatschappij TUI bevestigt de problemen en belooft een schadevergoeding van 400 euro voor alle getroffen passagiers.

157 reacties

  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Luxeprobleem.
  • william anthuenis

    6 jaar geleden
    Deze 400 euro vertraging is door de Europese reglementeringen voorzien voor vluchten binnen Europa van meer dan 1.500 kilometer. TUI doet alsof ze hier een cadeau uitdeelt, maar de waarheid is dus anders: ze zijn gewoon verplicht. Een ander paar mouwen is aan die schadevergoeding geraken: helemaal niet simpel en je zal ze zomaar niet krijgen zonder het volgen van de ingewikkelde procedures. euro.
  • Frank Louman

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af waarom die luchthavens in het zuiden steeds zo degoutant vuil zijn. Kost het zoveel moeite en geld om iets proper te houden , gaan ze zelf niet graag op een proper toilet ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Volledig akkoord met jou ANN LIMBOS ! Maar mensen focussen zich nu eenmaal altijd liever op het negatieve. En dan al die idiote opmerkingen van "ik betaal liever iets meer". Ten eerste kunnen veel mensen dat niet maar willen toch graag eens weg en ten tweede kan een dure vlucht ook panne hebben.
  • jos lagae

    6 jaar geleden
    Ik deed 5 reizen met Tui. Met 4 ervan waren er technische problemen met grote vertragingen als gevolg. Bij 2 zelfs meer dan 10 uur! Kan dit nog een toeval zijn ? Ik boek geen TUI vluchten meer !
  1. ANALYSE. Waarom Israël nog eenzamer dan Rusland kan worden, nu Biden bocht maakt en wapens dreigt tegen te houden
    PREMIUM
    23

    ANALYSE. Waarom Israël nog eenzamer dan Rusland kan worden, nu Biden bocht maakt en wapens dreigt tegen te houden

    De Amerikaanse president Joe Biden dreigt ermee om Israël geen wapens meer te leveren als het Rafah aanvalt. Dat is lastig voor een leger dat nu al munitie te kort schijnt te hebben. Maar er hangt de Joodse staat nog iets veel ergers boven het hoofd, zegt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Biden vergelijkt de oorlog op de Gazastrook met wat de Amerikanen in Afghanistan hebben gedaan. Wat bedoelt hij daarmee? En waarom heeft Israël ook van Trump nog maar weinig te hopen?
  2. LIVE GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement van Biden: “Ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten”
    Play
    LIVE
    890

    LIVE GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement van Biden: “Ook zonder hulp van VS zal Israël doorvech­ten”

    De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt echter wapenleveringen aan Tel Aviv te stoppen als het offensief echt van start gaat. Premier Benjamin Netanyahu stelt dat Israël desnoods “alleen” zal vechten om Hamas te verslaan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.