© Getty Images

Waar eindigt dit sprookje? Brecel-killer David Gilbert knokt zich naar halve finales op WK snooker

David Gilbert (WS-31) heeft zich woensdagnamiddag in het Engelse Sheffield voor de halve finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De 42-jarige Engelsman schakelde daarbij de Schot Stephen Maguire (WS-28) met 13-8 uit.

Belga
Bron: BELGA

Gilbert is de man die in de eerste ronde titelverdediger Luca Brecel (WS-4) met 10-9 uit het toernooi knikkerde, nadat hij tegen ‘The Belgian Bullet’ een  3-7- en 6-9-achterstand ophaalde. In de tweede ronde zette ‘The Farmer’ zijn landgenoot Robert Milkins (WS-16) met 13-4 opzij. In de halve finales (best of 33) wacht hij de Engelsman Kyren Wilson (WS-12) of de Schot John Higgins (WS-13) op. Wilson begint woensdagavond met een 9-7 voorsprong aan de slotsessie.

Eerder op de dag plaatste Jak Jones (WS-44) zich al voor de halve finales. De dertigjarige Welshman, stuntte met 13-9-winst tegen Judd Trump (WS-2). Na die nederlaag ligt ‘The Ace in the Pack’ uit de race om het seizoen als nummer een van de wereld af te sluiten. Het gaat nu nog tussen de Noord-Ier Mark Allen (WS-3), in de achtste finales met 13-12 uitgeschakeld door Higgins, en Ronnie O’Sullivan. Die laatste moet het toernooi winnen om nummer een van de wereld te blijven. Woensdagavond moet hij daarvoor allereerst voorbij Stuart Bingham (WS-29). Na twee sessies is het 8-8 gelijk tussen ‘The Rocket’ en ‘Ball-run’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer