Boegeroep voor Israël tijdens Songfestival-repetitie, Mustii mag nog een keer oefenen na technische problemen

© BELGA

Mustii stond woensdagavond voor de tweede keer op het podium van het Songfestival in Malmö. En meteen ook voor een derde keer. ‘Dankzij’ technische problemen. De inzending van Israël werd tijdens de juryshow dan weer geconfronteerd op heel wat boegeroep.

eadp, mts

Na de eerste generale repetitie voor de pers was al duidelijk dat België worstelde met het draaiende platform waarop een heel reeks micro’s uitgestald staan in een kring. Dat euvel was helaas niet verholpen tijdens de avondrepetitie, waarbij voor het eerst de zaal vol publiek zat.

Nadat Joost van het podium was verdwenen – hij sluit de tweede halve finale af – kwam Petra Mede plots weer ten tonele met een boodschap. “België had tijdens hun optreden last van technische issues, dus geven we ze de kans om hun song nog eens over te doen”, klonk het. Het platform draaide dit keer wel, al leek Mustii zijn stem toch wat te sparen en niet voluit te gaan. Dat hij overigens in zijn eerste poging van de avond wél.

Ook Israël staat morgen in de halve finale, een deelname die op z’n minst omstreden is te noemen. Tijdens de avondrepetitie werd zangeres Eden Golan, die het nummer Hurricane brengt, behalve op applaus ook onthaald op flink wat boegeroep en gefluit. Her en der klonk ook een “Free Palestine” vanuit het publiek. Echte incidenten bleven evenwel uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen