© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:

PXL-studenten gaan in Parijs op ontdekkingsreis in de wereld van logistiek en transport

Hasselt -

In Parijs namen 34 studenten van de opleiding Supply chain management (logistiek) aan Hogeschool PXL deel aan een boeiende studiereis. Ze werden ondergedompeld in de wereld van logistiek en transport, beginnend met een verkenning van de charmes van de stad op zondag.

Gerrit Schuermans

Maandag stond in het teken van de luchthaven Paris CDG, met presentaties van ADP en CDG Alliance over onderwerpen als vastgoed, luchthavenaantrekkelijkheid en innovatieve praktijken. Het bezoek aan Geodis, PromoTrans en Fedex bood waardevolle inzichten in crossdock magazijnen, transportopleidingen en internationale luchtvrachthubs. Op dinsdag bereikte de reis zijn hoogtepunt met een rondleiding door het havengebied van Le Havre. Studenten werden ondergedompeld in strategieën, logistiek, maritieme en industriële aspecten, en innovaties op het gebied van veiligheid en milieu.

De studiereis bood niet alleen kennis en inzichten, maar gaf studenten ook de kans om de geleerde concepten in de praktijk te zien en zelfs te ervaren. “Ze hebben nu een bredere kijk op de wereld van logistiek en transport, klaar om hun eigen pad te banen in deze dynamische sector”, klinkt het bij de opleiding.

www.pxl.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer