Shell meldt stopzetten activiteiten op Chinese energiemarkt

Nieuws
Shell heeft de energiemarkt in China verlaten, meldt het olie- en gasconcern in een verklaring. Eind 2023 heeft het bedrijf zijn activiteiten, zoals het opwekken van en de handel in energie, stopgezet. ‘We investeren selectief in energie en richten ons op het leveren van waarde uit onze energieportfolio, waarvoor we moeilijke keuzes moeten maken’, laat Shell weten.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 13:28
Afbeelding
beeld anp

Topman Wael Sawan zei vorig jaar al dat hij selectiever wilde zijn bij het kiezen van projecten waarbij Shell getrokken is, om op die manier kosten te besparen. Shell probeert de kosten van het bedrijf jaarlijks met 3 miljard dollar terug te dringen. In de afgelopen maanden heeft de onderneming zich ook al teruggetrokken uit de Europese energiehandel en diverse duurzame-energieprojecten. Ook gingen er banen verloren bij de tak voor groene energie.

Het concern blijft overigens nog wel actief op de markt voor het elektrisch opladen van voertuigen in China. Daarvoor is het land namelijk een belangrijke groeimarkt voor Shell, stelt een woordvoerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Huiszoeking bij medewerker van FVD-Europarlementariër De Graaff

De Belgische politie heeft een huiszoeking gedaan in het kantoor van een medewerker van FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff. Ook zijn woning is doorzocht.

Afbeelding

Drie vrouwen in beeld in zaak juwelenroof Maastricht

De politie heeft drie nieuwe mensen in beeld die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de juwelenroof op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht van twee jaar geleden. Het gaat om drie vrouwen.

Afbeelding

Polen wil bufferzone aan grens Belarus herstellen

Polen wil weer een bufferzone van 200 meter instellen aan de grens met Belarus, zegt premier Donald Tusk. De afgelopen weken is het aantal migranten dat daar de grens probeert over te steken toegenomen en hebben zich meerdere gewelddadige incidenten voorgedaan.

Afbeelding

BHP vraag uitstel voor megaovername van Anglo American

Mijnbouwgigant BHP heeft uitstel gevraagd voor zijn overname van Anglo American. Ook heeft het concern een reeks maatregelen voorgesteld om de bezorgdheid van aandeelhouders van Anglo American over de overname weg te nemen.

Afbeelding

Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform..

Afbeelding

Eis 18 maanden cel voor relschopper die ME met Cobra bekogelde

Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Louay B., de man die op 6 december 2022 ME'ers met illegaal vuurwerk bekogelde tijdens rellen na de overwinning van Marokko op het WK. Vijf agenten liepen die avond gehoorschade op.