Code geel in Limburg en Noord-Brabant om onweer

Nieuws
In Limburg en Noord-Brabant geldt woensdag vanaf 17.00 uur code geel omdat er kans is op onweersbuien, meldt het KNMI. De verwachte buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 14:34 aangepast 16:38
Afbeelding
beeld anp

Het verkeer kan gehinderd worden door het weer. De onweersbuien verdwijnen volgens het weerinstituut in de loop van de avond.

Donderdag wordt zowel in de middag als avond opnieuw onweer met hagel, windstoten en veel regen verwacht in het zuiden en midden van het land.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Timmermans noemt bezuinigen ontwikkelingsgeld 'moreel kwestieus'

De bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking van zeker 2,4 miljard euro is 'moreel kwestieus', vindt Frans Timmermans. De leider van GroenLinks-PvdA vreest 'dat Nederland met de rug naar het buitenland gaat staan' en vindt dat de coalitie de armsten in de wereld 'in de steek laa..

Afbeelding

Actievoerders UM krijgen steun van Maastrichtenaren

Pro-Palestijnse actievoerders hebben de afgelopen tijd steun gekregen van Maastrichtenaren. Vooral oudere Maastrichtenaren komen de mensen in het tentenkamp achter een universiteitsgebouw aan de Grote Gracht broodjes, ander voedsel en drinken brengen.

Afbeelding

Amazon steekt miljarden in datacenters in Spanje

Amazon Web Services steekt komende jaren bijna 16 miljard euro in datacenters in Spanje. De investeringen gaan specifiek naar de noordoostelijk regio Aragon, heeft de cloudtak van het webwinkelconcern aangekondigd.

Afbeelding

Wilders: premiersvraag 'morgenvroeg, acuut, meteen' besproken

Het antwoord op de premiersvraag heeft flinke haast, zegt Geert Wilders tijdens het debat over het hoofdlijnenakkoord. Die vraag wordt volgens de PVV-leider 'morgenvroeg, acuut, meteen' besproken.

Afbeelding

Frankrijk: niet juiste moment voor erkenning Palestijnse staat

Het is voor Frankrijk 'niet het juiste moment' om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat zegt de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in reactie op de stap van Ierland, Spanje en Noorwegen, die wel overgaan tot erkenning.

Afbeelding

Wilders wil voor de zomer beëdigd kabinet en debat

Voor het zomerreces moet een nieuwe regering aantreden, een regeringsverklaring afleggen en daarover in debat gaan met de Tweede Kamer, zegt PVV-leider Geert Wilders in het debat over de formatie.