Hamas reageert ‘snel’ op voorstel over staakt-het-vuren in Gaza

Nieuws
Hamas reageert ‘binnen een zeer korte periode’ op het jongste voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Een hoge functionaris van de Palestijnse groepering heeft dit woensdag verklaard, zonder te specificeren wanneer de reactie precies komt.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 14:39
Afbeelding
beeld anp

Hamas overweegt een voorstel dat bestaat uit een tijdelijk bestand en een uitwisseling van Israëlische gijzelaars voor een grotere groep Palestijnse gevangenen. Een delegatie van Hamas was begin deze week in Egypte om over het voorstel te praten. De vertegenwoordigers zijn inmiddels weer enkele dagen in Qatar, waar de politieke leiding van Hamas zit. Hamasfunctionaris Suhail al Hindi zegt dat het te vroeg is om te zeggen of de delegatie vindt dat er vooruitgang is geboekt.

Al Hindi meldt dat het streven is om de ‘oorlog te beëindigen’, maar dat dit in strijd lijkt met Israëls vastberadenheid om door te gaan met een groot grondoffensief in Rafah. Israël wil de stad in het zuiden van de Gazastrook binnenvallen, ondanks bezwaren van veel landen en internationale organisaties zoals de Verenigde Naties over de veiligheid van de vele burgers in Rafah.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

AFM: ruim 20 procent meer meldingen van oplichting begin dit jaar

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 20 procent meer meldingen en vragen ontvangen over fraude en oplichting. De toezichthouder merkt bovendien dat oplichters nieuwe manieren gebruiken om mensen geld afhandig te maken.

Afbeelding

VVD-prominent Henk Kamp niet beschikbaar als premier

VVD-prominent Henk Kamp is niet beschikbaar als premier van een aankomend kabinet, zegt hij tegen het ANP. Tijdens het debat over het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB zit hij op de publieke tribune.

Afbeelding

Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt Nederlandse topman

Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt zijn topman. De Nederlandse mede-oprichter Krijn de Nood maakt met ingang van 17 juni plaats voor de Amerikaan Jeff Tripician.

Afbeelding

Weer 18 jaar cel opgelegd voor de moord op Ichelle

Het gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag achttien jaar celstraf opgelegd voor de moord op de 29-jarige Ichelle van de Velde uit het Zeeuwse Oostburg. Dat had het Openbaar Ministerie ook geëist. De vrouw werd in december 2020 gewurgd door Sandra H. in haar spirituele winkel.

Afbeelding

EU-enquête: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven

Meer dan 70 procent van de Europese bedrijven geeft geen trainingen aan personeel om cyberaanvallen of lekken van informatie te herkennen. In een tijd waarin cyberaanvallen toenemen, vormt deze situatie 'een groot gevaar voor het functioneren van informatiesystemen en voor de i..

Afbeelding

Vicepremier: Fico nog altijd in stabiele maar ernstige toestand

De Slowaakse premier Robert Fico is een week nadat hij werd neergeschoten nog altijd in stabiele, maar ernstige toestand. Dat heeft vicepremier Robert Kalinák gezegd na een extra vergadering van de Slowaakse veiligheidsraad.