1 mei 2024 om 13:44

Het is goed te begrijpen waarom voetballer Cody Gakpo luistert naar de worship van Eline van Dijk

Cody Gakpo, een Nederlandse christelijke stervoetballer die speelt bij Liverpool, blijkt naar worshipzangeres Eline van Dijk uit Steenwijk te luisteren. Dat verklapte hij afgelopen maand in het videodagboek ‘A Day With’ op het uitzendkanaal van zijn huidige club.

Ze luisteren er ook even naar, zo zie je: Gakpo en interviewer Rubi Deschamps in een auto, rijdend door Liverpool. Eline zingt de bekende moderne gospel ‘De Zegen’, afgeleid van het Engelse ‘The Blessing’, opgenomen tijdens de coronapandemie. Ook Deschamps zegt het mooi te vinden, al kan ze het niet verstaan.

Dat Gakpo naar zangeres Eline van Dijk luistert, valt goed te begrijpen. Ze heeft een fraaie, gedragen stem, en meer nog: haar eerlijke teksten staan voor meer dan aanbidding en lofprijzing alleen. Vooral op haar laatste album Levenswoorden, dat in september 2023 verscheen, viel dat op.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onze samenleving vervloekt mensen. Ongevraagd. U had beter niet geboren kunnen worden

Mannelijke vluchtelingen zullen op straat moeten gaan slapen. De coalitie overweegt hun opvang te schrappen. Wim Dekker voorziet dat Wilders nog meer aanhang zal trekken door de onveiligheid die dat met zich meebrengt.

Anita Zeldenrust is ouder van een gezinshuis voor kinderen die (soms tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.

Die vuist van Yesilgöz, Van der Plas, Omtzigt en Wilders. Ik herken mijn eigen machteloze momenten

'Geachte dames Yesilgöz, Van der Plas en heren Omtzigt en Wilders', schrijft Anita Zeldenrust. 'Ik herken jullie reflex van repressie, van de vuist op tafel. Ik voel het ook als ik klemgezet word.

Reina Wiskerke

Wie de extreem-rechtse krachten wil bestrijden, moet de ander in zijn waarde laten

Een btw-verhoging voor boeken, concerten en kranten? Dat bedenk je toch niet in een tijd van nepnieuws, ontlezing, commercialisering en uitholling van democratische waarden?, schrijft Reina Wiskerke.

Kelly Keasberry is theoloog en pastoraal medewerker bij ziekenhuis AZ Monica in Deurne en Antwerpen.

Het Vlaams Belang gaat volgende verkiezingen winnen. En dat kan het einde van België betekenen

Het Vlaams Belang belooft de grenzen te sluiten, maar daarbij gaat het niet om de grenzen van België, maar om die van Vlaanderen. Hoe kan het dat zoveel Belgen in die illusie geloven, vraag Kelly Keasberry zich af.

George Harinck is hoogleraar geschiedenis aan de Theologische Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Opkomen tegen onrecht is een menselijke roeping, maar ik huiver bij de studentenprotesten

'Bij een democratie hoort debat, de ruimte en behoefte aan meer dan één mening is haar zuurstof', schrijft George Harinck. 'Een bezetting beschouw ik als aantasting van die ruimte.'

Hilbrand Rozema

Menige Zeeuw verkoopt walnoten en zelfgemaakte jam. Anderen drijven een wat grotere handel: in cocaïne

Ons Zeeuwse vakantiedorp is een oase van welwillendheid, schrijft Hilbrand Rozema. Men verkoopt er zakjes walnoten aan de straat en potjes zelfgemaakte jam en doet nog geen vlieg kwaad. Maar sommigen ...

Nienke Hofsink

Gelukkig hadden de Emmaüsgangers geen stappenteller. Jezus gaf betekenis en contact

Onze levens zijn vergeven van de apparaten: zelfscankassa’s, aanmeldzuilen, tablets, stappentellers ... Het maakt alles sneller en efficiënter. Maar is dat het doel in ons leven? Vraagt

Bart Jan Spruyt is historicus en docent kerkgeschiedenis aan het Hersteld Hervormd Seminarium.

Examentijd: we doen alsof scholieren een monster moeten bevechten dat veel sterker is dan zij

Bart Jan Spruyt ergert zich aan de manier waarop wordt gepraat over examenleerlingen. ‘In kerken wordt voor de arme schapen gebeden alsof ze op handen en voeten naar Calcutta moeten kruipen.’

Jan Willem Wits

Missionair kerk zijn: ja, maar hoe? Een geloofsgemeenschap kan niet alleen op zondag open zijn

Missionair kerk zijn, ja! Maar hoe? Die zoektocht speelt in elke gemeente of parochie. Wat kan de honger naar God bij zoekende mensen stillen? 'Een christelijke geloofsgemeenschap kan niet alleen op zondag open zijn.'