© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Plus ArtikelRUPEL-BOOM 3 SPORTING HASSELT 2 voetbal tweede afdeling vv b

“Ontgoocheling is enorm”: Sporting Hasselt ziet titeldroom in rook opgaan na horrorslot in Rupel-Boom

Niet Sporting Hasselt maar Belisia is kampioen in tweede afdeling VV B. De Hasselaren leken op weg naar een 1-2 zege in Rupel-Boom, maar plots liep het nog helemaal mis in een dramatisch slot. Voorzitters Rik Verheye en Sam Kerkhofs hadden alle moeite van de wereld om hun spelers te kalmeren.

Frederik Baeten

Hasselt nam een droomstart in het Boomse Parkstadion. Een hoekschop belandde op het hoofd van Verburgh wiens kopbal in doel werd verlengd door Orye. Lang kon Hasselt niet genieten van de vroege voorsprong. Voorts een gelijkopgaande eerste helft waarin Lenaerts dichtbij de een nieuwe Hasseltse voorsprong kwam maar ook goalie Ghijsens kreeg nog werk op te knappen. De start van de tweede helft vertoonde veel gelijkenissen met de start van de eerste helft. De Spor kwam opnieuw snel op voorsprong. Auteur van de 1-2 was Jerome Kroonen die met een verre vrije trap doelman Bouzian compleet verraste. Een driedubbele offensieve wissel bij de thuisploeg bevestigde dat Rupel-Boom, nog volop in de strijd voor de eindronde, alles op alles wilde zetten in het slot. Hasselt kreeg dé kans op 1-3 maar Bouzian haalde de strafschop van Vanrafelgem knap uit de hoek. Koren op de molen van Rupel-Boom dat aan de overzijde een strafschop kreeg na een fout van Verburgh op Mathei: 2-2.

“Dinsdag pakken we het terug op en bereiden we ons voor op Hades en de eindronde”

Davy Sroka

Coach Hasselt

Alles te herdoen dus. Jordy Mathei sloeg de Hasseltse titeldromen in blessuretijd helemaal kapot met de 3-2. Die kwam er na een lange bal waarop twee thuisspelers plots alleen voor Ghijsens opdoken. De gigantische teleurstelling bij Hasselt na afloop liet zich raden. T1 Davy Sroka: “Bijzonder jammer, natuurlijk. Enerzijds moeten we de fout bij onszelf zoeken. Na een volwassen partij en een verdiende 1-2 voorsprong lieten we meerdere goede kansen onbenut - zelfs een strafschop – om uit te lopen naar 1-3. Dan was de match gespeeld. Dat doe je niet en dan slik je in een dramatisch slot nog twee goals. Ik wil de beelden nog zien maar volgens mij twee keer in buitenspel. De ontgoocheling is enorm en die moet er nu ook zijn. Dinsdag pakken we het terug op en bereiden we ons voor op Hades en de eindronde”, besloot Sroka.

Deur sneuvelt

Bij Sporting Hasselt liepen na afloop de frustraties nog hoog op. Voorzitters Rik Verheye en Sam Kerkhofs hadden alle moeite van de wereld om hun spelers te kalmeren. Er moest alvast een deur aan geloven toen de spelers van Hasselt naar de kleedkamers gingen.

RUPEL-BOOM: Bouzian, Kerstenne, Van Den Broek (71’ Geeraerts), Nelson, Houttequiet, Pörtner, De Wilde, Zeroual, Servranckx (78’ De Looze), De Herdt (78’ Mathei), Ngoyi.

SP.HASSELT: Ghijsens, Rau, Braeken (83’ Jacobs), Cauwenberg, Dassen, Lenaerts (83’ La Mantia), Verburgh, Van Bommel, Kroonen, Vanrafelgem, Orye (89’ Cuypers).

DOELPUNTEN: 16’ Orye 0-1, 18’ Servranckx 1-1, 65’ Kroonen 1-2, 89’ Zeroual (strafschop) 2-2, 90’ Mathei 3-2.

STRAFSCHOPPEN: 75’ Vanrafelgem (niet omgezet), 88’ Zeroual (omgezet).

GELE KAARTEN: Bouzian, Pörtner, De Wilde, De Herdt, Braeken, Zeroual, Ngoyi, Cauwenberg, Van Bommel, Verburgh, Vanrafelgem.

RODE KAART: 90’ Verburgh.

SCHEIDSRECHTER: Van Laere.

TOESCHOUWERS: 1500.