De vrachtwagenchauffeur reed op de E42 toen hij geraakt werd.
Foto: RTBF

5 verdachten opgepakt in onderzoek naar dood van trucker die rioolrooster door voorruit kreeg op E42: 1 van hen stapte zelf naar politie

Er zijn 5 verdachten opgepakt in het onderzoek naar de Roemeense vrachtwagenchauffeur die is overleden nadat een rioolrooster van een brug was gegooid en dwars door zijn voorruit was gegaan. Dat meldt het parket van Namen. Bij de 5 verdachten zijn er ook 2 minderjarigen.

Op de E42, tussen HĆ©ron (provincie Luik) en Andenne (provincie Namen), is vrijdagnacht een Roemeense trucker omgekomen. Zijn vrachtwagen werd geraakt door een rioolrooster dat dwars door de voorruit ging. De 50-jarige man was op slag dood.

Zijn vriendin lag op de passagierszetel te slapen en bleef ongedeerd. Ze slaagde erin om het voertuig veilig tot stilstand te brengen.Ā 

Minderjarige heeft zichzelf aangegeven

5 personen zijn gearresteerd, meldt het parket van Namen. Het gaat om 3 meerderjarigen en 2 minderjarigen. Het zou om 17- en 18-jarigen gaan. Een van de minderjarige verdachten is zelf naar de politie gestapt en heeft toen de namen gegeven van de andere verdachten. Ze zouden alle 5 uit Andenne komen.

Het is nog niet duidelijk wie welke rol heeft gespeeld. De 5 verdachten worden momenteel verhoord. De daders waren mogelijk onder invloed van lachgas, al wordt dat voorlopig niet bevestigd.

Er waren in de buurt eerder al rioolroosters verdwenen. "Er zou enkele dagen geleden ook al een klacht zijn ingediend over een rioolrooster dat op de snelweg was gegooid", zegt VRT NWS-journaliste Fatma Taspinar. "Er zijn toen geen slachtoffers gevallen, maar misschien waren de daders dus niet aan hun proefstuk toe."

Bekijk: "Volgens experten treedt al een tijdlang normvervaging op onder jongeren, vooral door druggebruik"

Videospeler inladen...

Met voorbedachten rade?

Een onderzoeksrechter in Namen is ingeschakeld.Ā Beelden van nabijgelegen bewakingscamera's worden momenteel geanalyseerd. De zaak wordt behandeld als doodslag met voorbedachten rade.

Het parket van Namen bevestigde gisteren al dat het rioolrooster aan een riem was vastgemaakt. De dader of daders hebben er mogelijk met voorbedachten rade voor gezorgd dat het rooster precies op de juiste hoogte terechtkwam om de voorruit van de vrachtwagen te raken.

Bekijk: "De intentie om schade toe te brengen was er, met of zonder gebruik van lachgas", zegt de burgemeester van HĆ©ron in Het Journaal

Videospeler inladen...

Meest gelezen