3FM-dj’s opgesloten in Glazen Huis

Foto: ANP

De jaarlijkse 3FM-actie Serious Request is officieel begonnen. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, sloot de drie dj’s rond kwart over acht op in het Glazen Huis. Dat staat dit jaar op het Marktplein in Apeldoorn, dat maandagavond bomvol mensen stond.

Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn draaien tot kerstavond verzoeknummers tegen betaling zonder dat ze daarbij eten. De opbrengst gaat dit jaar naar het herenigen van families die verscheurd zijn door een ramp of oorlog. Timmermans deed ook de eerste donatie. Hij haalde op zijn kantoor 500 euro op voor de actie en vroeg in ruil het nummer Amigo aan van Chef’Special, die het gelijk live speelde op een groot podium tegenover het Glazen Huis.

Vlak voordat de dj’s naar binnen gingen, werd het vernieuwde Glazen Huis onthuld. De mobiele studio ziet er dit jaar echt uit als een huis en telt twee verdiepingen. Alles in het huis is van glas, ook de muren, waardoor de dj’s minder privacy hebben dan voorgaande jaren. Domien Verschuuren zei hierover vooraf: ,,ik heb gesmeekt om een gordijntje in de slaapkamer”. Of dat er ook is, wordt later duidelijk.

De dj’s krijgen elke nacht gezelschap van een bekende Nederlander. De eerste slaapgast is model en fotografe Kim Feenstra.

Verschuuren zit voor de vierde keer in het Glazen Huis. Houtveen en Hoogendoorn doen het voor het eerst. ,,We zijn drie totaal verschillende dj’s en persoonlijkheden”, zei Hoogendoorn vooraf. ,,Ik denk dat je een unieke combinatie ziet. Maar het draait uiteindelijk om de duizenden acties en mensen die het doen. Dat zijn uiteindelijk de helden. Wij moeten die mensen zo goed mogelijk vermaken.”