© Google Street View

Bewoonster (45) in levensgevaar na brand in appartement op het Zuid in Antwerpen

Antwerpen -

Een 45-jarige vrouw is afgelopen nacht levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in een appartementsgebouw aan de Scheldestraat. Naast de vrouw kon de brandweer nog twee andere bewoners uit het gebouw evacueren. Een van hen werd met een lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.

nelo

Rond middernacht kreeg Brandweer Zone Antwerpen een melding over een stevige brand in een appartementsgebouw aan de Scheldestraat op het Zuid. “Voorbijgangers hadden het vuur opgemerkt in een flat op de eerste verdieping en sloegen alarm”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van politie Antwerpen.

De brandweer kwam massaal ter plaatse en kon met de ladderwagen nog twee bewoners van de tweede verdieping evacueren. “In de flat op de eerste verdieping werd de bewoonster, een vrouw van 45 jaar, bewusteloos aangetroffen. Nadat de brandweer haar naar buiten had gebracht, werd ze gereanimeerd en met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.”

Ook een andere bewoner werd met een lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. Twintig minuten na de melding was de brand onder controle. De ravage is groot: “Er is vooral brandschade in de woonkamer op de eerste verdieping”, zegt Bruyns. Later vandaag zal het gerechtelijk labo ter plaatse komen om de oorzaak te achterhalen. De politie gaat uit van een accidentele brand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer