Alexander De Croo en Jamal Khashoggi.
Volledig scherm
Alexander De Croo en Jamal Khashoggi. © belga/epa

“We mogen niet rioolputje van Europa worden op vlak van moreel gezag”: De Croo wil wapenuitvoer naar Saudi’s opschorten

mensenrechtenBelgië zou het voorbeeld van Duitsland moeten volgen en de wapenleveringen aan Saudi-Arabië opschorten. “We mogen niet het rioolputje van Europa worden op het vlak van moreel gezag”, zegt Open Vld-vicepremier Alexander De Croo in De Ochtend.

53 reacties

  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Pfff moreel gezag... wat weet die jongen daarovee. Al jaren de kiezer bedriegen, begrotingen van bedrog, postjes pakken, zijn ziel verkopen en een cordon sanitaire dat zijn eigen bevolking monddood maakt. Doe zelf iets, paljas.
  • Oisin Macdara

    5 jaar geleden
    Heel goed voorstel van De Croo!!
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Nu staan ze op hun achterste poten maar als er 27 moorden gebeuren in opdracht van de Belgische top, dan heeft men na jaren nog steeds geen opdrachtgever gevonden. Misschien kan hij het eens vragen aan zijn vader, of aan ex politieker Eyskens of aan Tobback misschien weten die er meer over.
  • zeki altin

    5 jaar geleden
    Dus omdat je olie van hun krijgt mogen ze onbestraft journalisten vermoorden... en zeker geen sancties opzetten... tegen rusland vollenbak sancties omdat ons trumpje dat wou...
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Decroo is verkeerd . Hij kan niet tussenkomen want de wapenverkoop behoort tot de bevoegdheid van de deelstaten. In Wallonië zijn het wapens. In Vlaanderen zijn het elektronische hulpmiddelen, zoals schermen, laser, infrarood, richtingzoekers etc. Daar heeft Decroo geen de minste zeggenschap ver.
  1. “Bewakingsbeelden tonen dubbelganger van Khashoggi die consulaat verlaat”
    Buitenland

    “Bewakings­beel­den tonen dubbelgan­ger van Khashoggi die consulaat verlaat”

    Een lid van het vijftien man sterke team dat verdacht wordt van de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi droeg op de dag van de moord de kleren van Khashoggi. Dat blijkt uit beelden van bewakingscamera's, aldus een Turkse functionaris tegen CNN. Met een dubbelganger zouden de Saudi’s de Turkse autoriteiten hebben willen doen geloven dat Khashoggi het consulaat levend en wel had verlaten. Een en ander wijst erop dat de moord op Khashoggi gepland was. De Turkse pers onthult vandaag ook verdachte telefoons tussen het Saudische consulaat en het kantoor van de Saudische kroonprins op de dag van Khashoggi’s overlijden.
  2. Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”
    PREMIUM

    Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

    “Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.” Hoe zit het nu echt? Moet Simon de extra kost betalen of niet?