Michiel Partoens.© Raymond Lemmens

boksen  

Michiel Partoens is kampioen van België in het cruisergewicht na nieuwe knock-out

Sint-Truiden -

De Sporthal Lago in Sint-Truiden stond in vuur en vlam toen pakweg 2.500 boksfans op de stoelen gingen na de vijfde knock-outzege van plaatselijke chouchou Michiel Partoens. Wat de man uit Riemst ook meteen de Belgische gordel in het cruisergewicht bezorgde.

Roland Lebuf

Die titel kwam er ten koste van de moedige Bahaa al Danaji, die in de vijfde ronde uit z’n lijden werd verlost. En dat was niet te vroeg, want in de vierde en vijfde ronde beukte Partoens ongenadig op zijn opponent in en gaf in de slotronde de genadeslag met een forse mep in de lever. Over en out. “Bahaa was nochtans net als ik uitstekend voorbereid op deze kamp”, aldus Partoens. “Zijn coach vertelde me dat hij drie maanden intensief had getraind en ook had gespard in functie van mijn boksstijl.”

Dat bleek echter vruchteloos. Want ook al was hij fysiek sterk, tegen het sloopwerk van Partoens was hij niet opgewassen. “Van zodra ik voelde dat hij het echt moeilijk kreeg ben ik voluit voor de knock-out gegaan.” Met succes boekte Partoens zijn vijfde knock-out in zes profkampen.

Meeting in Tongeren

De vraag dringt zich op: waar eindigt dit? “Het rustig aan doen en stap per stap werken, dat is mijn plan”, aldus Partoens. “Dat is inderdaad de bedoeling”, springt manager Ezzeddine Laggoune in. “De prioriteit is nu zorgen dat de geblesseerde rechterhand volledig geneest en dan maak ik werk van een meeting in september in Tongeren, waarvoor ik een tegenstander zoek om Partoens voor de Benelux-titel te laten boksen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer