Volleybal  Lotto Volley League (v) Challenge play-off: Bevo Roeselare - VDK Bank Gent (zaterdag om 20.30 uur) 

Nog één keer winnen en Eline Van Elsen heeft Europees volleybal beet met VDK Gent: “We krijgen nu twee kansen om dat ticket te pakken”

Eline Van Elsen moet je niet vertellen hoe belangrijk de match van zaterdag is. “Iedereen die al eens mocht proeven van Europees volleybal, wil daar graag een vervolg aan breien.”© NDM

Gent -

Nadat het team van Stijn Morand zaterdag Bevo Roeselare versloeg, staan de vrouwen van VDK Bank Gent op één overwinning van een nieuw Europees ticket. “We krijgen nu twee kansen om dat te pakken. Winnen we zaterdag in Beveren-Roeselare, dan kunnen we feesten. Lukt het niet, dan is er op 1 mei nog een herkansing. Maar zover willen we het niet laten komen”, zegt Eline Van Elsen.

Dirk Van Bruysel

“We staan zaterdag dus voor een enorm belangrijke match. Iedereen die al eens mocht proeven van Europees volleybal, wil daar graag een vervolg aan breien. We zijn alleszins gemotiveerd en zullen er zaterdag vol voor gaan. Ons vertrouwen is groot en de druk ligt ongetwijfeld bij Roeselare.”

“Hoe we de voorbije week toegeleefd hebben naar deze finale? We hebben niks speciaal anders gedaan dan voor de andere wedstrijden. We kennen Roeselare en speelden in de competitie ook al in de kleinere zaal waar we ook zaterdag zullen aantreden. Aan die competitiematch houden we alleszins een goed gevoel over, want we zijn ginds met 0-3 gaan winnen. Dat was inderdaad nog voor mijn blessure, maar ook die ligt achter de rug. Momenteel ben ik al drie weken volop aan het spelen. Neen, daar gaan we ons niet achter wegsteken.”

Perfect begonnen

Zo kan VDK Gent toch nog een mooi einde breien aan een niet zo geweldig seizoen. “Het valt op dat we als ploeg goed hebben toegeleefd naar de slotmaanden van de competitie. Ons seizoen zelf was veeleer wisselvallig. We openden met het winnen van de Supercup, maar lieten nadien te veel steekjes vallen, waardoor we ons niet konden plaatsen voor de Champions Play-offs. Het werden dus de Europe Play-offs. Daarin legden we een perfect parcours af, waardoor we nu in een best of three mogen strijden voor het laatste Europese ticket en een plaatsje in de CEV Challenge Cup. Ook daaraan zijn we dus met een perfect rapport begonnen.”

Het is duidelijk dat de groep, die in het begin van het seizoen heel wat wijzigingen had ondergaan, nu goed op elkaar is ingespeeld. “Iedereen kent zijn taak en iedereen wil dat orgelpunt op dit seizoen plaatsen. Inderdaad, iedereen. Ook de speelsters die ons na dit seizoen gaan verlaten. Aanvoerster Aziliz Divoux, Jodie Guilliams en Els Vandesteene liggen gebrand op een orgelpunt op het einde van hun rijkgevulde carrière. Ook de vertrekkers Lynn Blenckers, die naar Roeselare gaat en vorige zaterdag nog MVP was, en Romy Brokking willen een mooi afscheid. Wees gerust: we gaan ons dubbel plooien.”