De buren trokken naar de Raad van State tegen de plannen in de Pelikaanstraat.© Joris Herregods

Buren Pelikaanstraat reageren opgelucht op uitspraak Raad van State: “We hopen dat er nu een positief plan komt”

Antwerpen -

De buurtbewoners van de Pelikaanstraat, die zich verenigden in ‘Buren voor buren’, reageren opgelucht op de uitspraak van de Raad van State. Die vernietigde vrijdag het Ruimtelijk uitvoeringsplan. “Deze stadskanker moet aangepakt worden, maar wel op mensenmaat”, klinkt het.

LEES OOK. Terug naar af voor omstreden project op braakliggend terrein aan Centraal Station

LEES OOK. Buurt verzet zich tegen plannen stadskanker Pelikaanstraat: “De wijk betaalt, maar krijgt er niets voor terug”

Het waren de buurtbewoners van de Pelikaanstraat die naar de Raad van State trokken om zich te verzetten tegen het felomstreden Ruimtelijke Uitvoeringsplan. Ze haalden vrijdag hun slag thuis. De Raad van State heeft het RUP vernietigd, omdat het geen beoordeling bevat van de mogelijk windhinder die de hoogbouw zou veroorzaken. “Het door de projectontwikkelaar betaalde plan van de stad Antwerpen om twee torens van honderd meter met 1.600 parkeerplaatsen te bouwen, is vernietigd”, stelt Peter Renard van Buren voor buren. “We zijn uiteraard heel tevreden. We hopen dat de stad zich in de toekomst niet langer boven de wet verheven voelt en rekening houdt met de bewoners en de behoeften van de wijk.”

De buurtbewoners hopen op overleg met de stad, zonder de projectontwikkelaar of eigenaar van de grond. “Samen willen we tot een positief plan voor de Pelikaanstraat en omgeving komen”, zegt Renard. “De voorbije zeven jaar heeft de stad op geen enkel moment met ons willen overleggen. De stadskanker in de Pelikaanstraat moet aangepakt worden, maar wel op mensenmaat en niet op maat van projectontwikkelaars. De diamantwijk verdient beter.”

© Joris Herregods

 (jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners