China verwerpt Duitse beschuldigingen van spionage

Themabeeld: de Chinese ambassade in Berlijn.© AP

De Chinese ambassade in Berlijn heeft de beschuldigingen rond spionage “sterk” veroordeeld. Dat meldt staatspersagentschap Xinhua. In het westen van Duitsland werden drie mensen gearresteerd die gewerkt zouden hebben voor een Chinese geheime dienst.

Bron: BELGA

“We vragen aan de Duitse zijde om te stoppen met het gebruiken van beschuldigingen van spionage om het beeld van China’s politiek te manipuleren en China te belasteren”, aldus de ambassade in een persbericht aan Xinhua. 

De drie Duitsers, Herwig F., Ina F. en Thomas R., “worden er sterk van verdacht voor een Chinese geheime dienst te hebben gewerkt sinds een niet exact vastgestelde datum voor juni 2022”, aldus het openbaar ministerie, dat verantwoordelijk is voor spionagezaken in Duitsland, maandag. 

Thomas R. zou voor een lid van het Chinese Ministerie van Staatsveiligheid (MSS) hebben gewerkt. Hij zou via de onderneming van het echtpaar Herwig en Ina F. contacten hebben opgebouwd met onderzoekers en een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten met een Duitse universiteit. Volgens de Duitse inlichtingendienst zou Thomas R. in opdracht van de MSS op zoek zijn geweest naar “militair nuttige nieuwe technologieën”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen