De chef van Zilte, het restaurant bovenaan het MAS in Antwerpen, komt in Liezele een zesgangenmenu bereiden met aangepaste wijnen.© RR

Driesterrenchef Viki Geunes komt vier zomerweekends in de potten roeren bij wijndomein Valke Vleug

Liezele -

Net als in 2021 staat driesterrenchef Viki Geunes vier zomerweekends achter het fornuis in wijndomein Valke Vleug in Liezele (Puurs-Sint-Amands). De chef van Zilte, gelegen op de hoogste verdieping van het MAS in Antwerpen, verzorgt er een zesgangenmenu met aangepaste wijnen.

Anke Gees van Valke Vleug vertelt over de relatie die het wijndomein erop nahoudt met Zilte. “Vanuit onze wijnboetiek Vinetiq werken wij al enkele jaren samen met Zilte. In 2021 koos Viki Geunes al eens voor een pop-up op wijndomein Valke Vleug”, zegt ze. “Ze ruilden het MAS één maand lang in voor ons terras om, ondanks de restricties tijdens de Covid-periode, open te blijven.”

Sterrenchef Viki Geunes op wijndomein Valke Vleug, waar hij deze zomer vier weekends achter het fornuis staat.© RR

Binnen de 24 uur waren de beschikbare plaatsen toen weg. Dat zal voor deze editie waarschijnlijk niet anders zijn. “Leden kunnen vanaf dinsdag 12 uur aan een voordeelprijs reserveren”, geeft Gees nog mee. “Vanaf woensdag 22 mei 10 uur zijn reservaties voor iedereen beschikbaar.” Het gaat om de weekends van 20 en 27 juli, 10 en 17 augustus.

Valke Vleug opende de deuren in februari 2020. De oude aspergevelden achter de hoeve in Achterheide maakten in 2016 plaats voor 20.000 wijnstokken, goed voor bijna vijf hectare wijngaard met zeven druivenvariëteiten. De eerste Valke Vleug-wijnen werden in januari 2021 op de markt gebracht.

Reservaties en info via www.valkevleug.be

  (wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners