Inwoners van Voeren namen voorzorgsmaatregelen voor een 2e overstroming
Foto: Lieven Roux

Gevreesde regen over Limburg blijft uit, ook Voeren blijft gespaard

De voorspelde hevige regenbuien van gisterenavond zijn uitgebleven. Bij de hulpverleningszone Noord-Limburg kwamen een 10-tal oproepen binnen voor wateroverlast, in Oost-Limburg kwamen 4 meldingen en in Zuid-West Limburg geen enkele oproep. Ook Voeren werd gespaard van een tweede overstroming. De Voer en de Berwijn zijn niet buiten hun oevers getreden zoals afgelopen vrijdag.

In de 3 Limburgse brandweerzones bleef het gisteravond relatief rustig. De aangekondigde regen viel hogerop in Nederland uit de lucht. Bij de hulpverleningszone Noord-Limburg kwamen er wel verschillende oproepen binnen. "Van 21 uur tot 2 uur vannacht kwamen er een 10-tal oproepen binnen", zegt Sanne Drees. "Dat ging vooral over straten die blank stonden, ondergelopen kelders of water dat binnen sijpelde. Voor die mensen is dat natuurlijk heel vervelend, maar er waren geen grote incidenten."

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg kwamen 4 meldingen binnen over ondergelopen kelders. In Zuid-West Limburg kwamen geen meldingen binnen.Ā 

Geen tweede overstroming in Voeren

In Voeren namen inwoners in de namiddag nog hun voorzorgsmaatregelen voor de voorspelde regen. "We zijn alle deuren aan het barricaderen en we plaatsen platen die we vastzetten met silicone", zegt Karen De Jongh die op de VisĆ©weg in Moelingen woont.Ā 

"Langs de schuifdeur en de grote raampartij hebben we een plastic doek gelegd met zandzakken", gaat De Jongh verder. "Binnen hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk op 1 meter hoogte te plaatsen. Aan de oprit hebben we een dam gemaakt om zoveel mogelijk water er zo lang mogelijk tegen te houden."

Het water in de Berwijn in Voeren bleef laag
Foto: Lieven Roux

Maar de voorzorgsmaatregelen zijn gelukkig niet nodig gebleken. Al is Lara Spauwen die rond 21 uur 's avonds met haar hond een wandeling maakt langs de Berwijn er nog niet helemaal gerust in. "De vorige keer regende het niet en is de Berwijn overspoeld. Dus ik ben nog bang, want het regent niet alleen hier, maar ook in andere streken."

Lara Spauwen is ongerust
Foto: Lieven Roux

Meest gelezen